5 adevaruri despre cheltuielile de Valentine’s Day

Maine e ziua lui Valentin. Sau… e de fapt Valentine’s Day ca nimeni nu-i pasa de Valentin. In timp ce eu ma duc sa vad Hunger Games 2 si apoi cel mai probabil sa dorm (sambata lucrez), multi dintre voi veti cheltui ceva mai mult decat mine.

Inainte sa te indrepti spre bancomat si sa-ti scoti economiile, ar trebui sa stii anumite adevaruri despre cheltuielile de Valentines Day. Poate ca o sa te ajute sa cheltui mai putin cu toate ca e greu de crezut. Cu totii face pana la urma lucruri prostesti pentru dragoste.

Restaurantele isi maresc preturile

Capituland pe presiunea publicului larg de a-si scoate iubitele intr-un loc select, restaurantele isi cresc considerabil preturile. Acest lucru este chiar rautacios, mai ales in conditiile in care salariul minim pe economie din Romania nu poate acoperi o cina romantica la un restaurant select.

In medie, o persoana va cheltui aproximativ 40 lei pentru o felicitare. Asta inseamna ca pentru oricine cheltuie 10 lei pe o felicitare, este cineva care cheltuie 70 sau chiar 80 lei. O data am dat 30 lei pe o felicitare, pentru o nunta si era de departe cea mai frumoasa si cea mai scumpa felicitare pe care am cumparat-o vreodata. Te face sa te intrebi, ce poate sa aiba o felicitare de 80 de lei? Sau mai important, cine cheltuie 80 lei pe o felicitare? Sau cumpara felicitari pentru mai multe persoane? Nesimtire curata dom’le.

Persoanele cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani cheltuie cel mai mult de Valentines Day. Dupa 34 de ani, oamenii cheltuie din ce in ce mai putin de Valentines Day. Nu am un studiu care sa sustina afirmatia mea dar am un sentiment ca dupa aceasta varsta, oamenii incep sa aiba un simt practic al prioritatilor.

Anul trecut, in America, 14 milioane de cupluri au spus ca vor inainta sau vor astepta o cerere in casatorie de Valentines Day. Daca 14 milioane de cupluri s-ar fi casatorit de 14 februarie, presa si Facebook-ul ar fi explodat. Avand in vedere ca nu a fost asa, ma gandesc cu durere la dezamagirea din sufletul … credulilor.

Nu in ultimul rand, barbatii cheltuie de 3 ori mai mult decat femeile. Frumos nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *