A alege sau nu boilerele solare

Binenteles ca a avea parte oricand de apa calda este ideal si nimeni nu vrea sa se lipseasca de aceste lucruri. Oricum, pentru aceste situatii in care cineva doreste sa achizitioneze si sa istaleze cel mai potrivit sistem de incalzire a apei in locuinta sa, are de ales intre mai multe variante si nu toate se potrivesc la fel de bine sau prezinta aceleasi avantaje in privinta a mai multe criterii.

Exista pe de o parte sistemele de incalzire ale apei numita boilere electrice care au nevoie de energie electrica pentru a functiona si pe de alta parte, exista si sistemele de incalzire ale apei care sunt numite boilere solare, care se ajuta de energia solara pentru a alimenta o locuinta cu apa fierbinte oricand.

Cele din urma sisteme prind din ce in ce mai multa popularitate si sunt chiar obligatorii in unele zone ale Americii. Hawaii este primul stat care a facut obligatorie instalarea de asemenea sisteme solare de incalzire a apei in locuintele oamenilor. Aceste sisteme prezinta atat avantaje, cat si parti negative pe care va vi le vom prezenta in cele ce urmeaza.

Boilerele solare sunt eficiente din punct de vedere al costurilor si schimbarea pe care o vei face in locuinta ta va reduce costurile anormal de mari de luna cu luna la utiitati. Folosind energia solara pentru a incalzi apa in loc de a folosi combustibili naturali, elibereaza mai putini poluanti si se dovedeste a fi o varianta mai prietenoasa cu mediul.

Pentru incurajarea instalaraii acestor sisteme de incalzire a apei, multor proprietari de case li se ofera promotii si discounturi la achizitionare si la instalare. Costurile initiale sunt singurele costuri pe care trebuie sa le suporte proprietarul. Durabilitatea acestor sisteme solare este mutl mai mare, in medie de la 20 la 30 de ani de viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *