Adauga Google Search in WordPress

Chiar daca WordPress ca platforma CMS si ca platforma de blogging se descurca foarte bine, oferind performante fenomenale, in momentul in care vine vorba de Search, e un total dezastru. Pur si simplu, nici nu se apropie ca performanta de nici un plugin ce imita functionalitatea unui motor de cautare. Desi exista multe astfel de plugin-uri, nu multi sunt cei care sunt dispusi sa piarda tip sa instaleze zeci de plugin-uri pentru a vedea care functioneaza bine. Pentru cei care vor pe site-ul lor un adevarat motor de cautare, recomandarea noastra este Google Custom Search, motor ce inlocuieste cu succes WordPress Search.

Cum creezi un Google Custom Search pentru un site WordPress

Pentru inceput, trebuie sa mergi la Google Custom Search Engine si sa te loghezi cu contul tau de Google sau whatever, unul din conturile tale de google. Daca ai intrat, da click pe New search engine si introdu URL-ul site-ului pentru care doriti un motor de cautare custom. Pentru a merge la pasul urmator, dati click pe Create.

Pagina urmatoare te va atentiona ca ai crat un nou motor de cautare custom. Vei avea la dispozitie o metoda de a adauga acest motor de cautare custom pe site-ul tau. Tot ce trebuie sa faceti este sa dati click pe Get Code.

Pagina urmatoare iti va oferi acest cod pe care il vei introduce in searchform.php din Appearance> Editor. Daca fisierul este gol, nu-i nici un fel de problema. Daca nu exista, il creezi ca fisier notepad si il incarci in directorul temei prin itermediul unui client FTP.

Daca ai facut si asta, e gata. Nu iti mai ramane decat sa adaugi motorul de cautare la site-ul tau. Pentru aceasta vei merge din nou la Appearance > Widgets si vei adauga Widgetul Search unde vrei tu, de preferat sus in sidebar. Nuiti mai ramane decat sa astepti feedback pozitiv de la utilizatorii site-ului tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *