Afla de ce un termostat inteligent este mai bun decat unul traditional

Exista o multime de lucruri care descriu termostatele inteligente, cum ar fi termostate Salus Controls, despre care stim ca sunt programabile si ca ne pot ajuta sa economisim bani si energie; dar nu asa se intampla si in cazul termostatelor traditionale? De ce sunt termostatele de la Salus Controls atat de speciale? De ce ar trebui ca termostatele iT 500 si iT 600 sa fie necesare fiecarei locuinte?

Se pare ca termostatele inteligente sunt destul de cautate in ziua de astazi, mai ales pentru ca ajuta utilizatorul sa isi programeze si sa gestioneze temperatura din camera locuintei, in mod intependent, prin intermediul smartphone-urilor. Este clar ca acestea ar putea fi introduse, cu succes, in cadrul domeniului „Internet of Things”- care urmareste accentuarea si incurajarea dezvoltarii de dispozitive smart ce imbunatatesc confortul utilizatorilor dintr-o locuinta. Astfel, termostatele iT 500 si iT 600 furnizate de compania Salus Controls promit o reducere semnificativa a costurilor pentru energie, oferind utilizatorilor sansa de a controla, in mod eficient, nivelul de temperatura din locuinta- chiar si de la distanta.

Ce este un termostat inteligent?

Termostatele traditionale permit reglarea temperaturii din casa- fiind doar panouri de control speciale pentru sistemul de incalzire si aer conditionat. Termostatele programabile permit utilizatorului sa seteze temperatura si sa o modifice in functie de momentele zilei. Insa, ceea ce face ca un termostat sa fie inteligent tine de faptul ca acestea invata din comportamentul proprietarului si permit controlul climatului din casa, de la distanta, afisand consumul de energie in timp real, reusind sa se adapteze chiar si in functie de conditiile de ambient, cum ar fi umiditatea.

De exemplu, termostatele iT 500 si iT 600 permit utilizatorului sa modifice temperatura, sa o porneasca sau sa o opreasca in functie de programul acestuia. Mai mult decat atat, cu ajutorul acestor termostate, utilizatorul poate manipula temperatura din casa prin intermediul unei aplicatii de pe smartphone, cu mentiunea ca acestea trebuie sa fie conectate la Internet.

Astfel, termostatele inteligente de tip iT 500 reprezinta dispozitive ce pot fi controlate cu ajutorul Internetului. Termostatul se conecteaza la PC sau la un smartphone si are trei sisteme de comanda: o zona de incalzire; doua zone de incalzire- insa acesta are nevoie de senzorul iT300; si, in fine, o zona de incalzire +A.C.M. Astfel de aparate pot fi gasite pe www.saluscontrols.ro, iT 500 fiind un dispozitiv ce functioneaza in parametri optimi, chiar si in cazul in care conexiunea la Internet este intrerupta temporar. De acum, utilizatorii se pot bucura de iT 500 – termostatul care monitorizeaza si controleaza caldura, dar si apa calda, indiferent unde acestia s-ar afla.

De asemenea, Salus Controls recomanda instalarea termostatelor inteligente folosind intructiunile de pe pagina saluscontrols.ro. Tot aici, utilizatorii pot descarca gratuit aplicatia pentru smartphone.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *