Animalul de companie si cum iti influenteaza sanatatea

Se spune ca un animal de companie te poate iubi mai mult decat o persoana. Te iubeste neconditionat chiar daca il lasi singur in casa sa mergi la serviciu. Indiferent de caz te intampina acasa cu o stare euforica. Si pe langa sentimentul de implinire din acest punct de vedere un animal de companie iti poate aduce beneficii in modul in care te simti ca si stare de sanatate.

La fel de cunoscut este faptul ca un animal de companie poate fi sprijinul pentru cei care cauta echilibrul emotional. Pentru varstinici si nu numai o pisica sau un catel suplineste lipsa unui partener. Si cand vine vorba de copii acestia devin mai responsabili prin grija fata de necuvantatoare. Cei care au deficit de atentie ar putea sa isi indrepte comportamentul in acest sens pe cand cei care sufera de autism ar putea sa invete sa interactioneze mai bine.

Alungand starea de anxietate, tinand departe riscul de a dezvolta o depresie animalele de companie aduc un plus in modul in care ne simtim si ne traim viata. Un studiu exact arata beneficiile fata de inima si nu numai. S-a demonstrat ca cei care au un animal de companie isi mentin sanatatea inimii la cote inalte. Riscul de a face un stop cardiac este cu 37% mai mic decat cei care nu interactioneaza cu animalele sau nu detin unul. Cu o valoare a tensiunii mai mica animalele de companie au un oarecare impact si in nivelul colesterolului.

Mai mult decat atat se crede ca animalele tin departe problemele de comunicare si interactiune umana. Un efect calmant pentru varii situatii si totul se datoreaza modului in care se manifesta si cum iti aduc un zambet. Un catel dragut, o pisica dragastoasa, un acvariu sau indiferent ce prezenta exista in casa ta bucura-te de o stare de bine si de o iubire neconditionata.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *