Aromaterapia – desfatarea simturilor

Aromaterapia inseamna exact ce sugereaza si numele: tratament cu ajutorul aromelor. Se refera la o ramura aparte a medicinei naturiste, care foloseste uleiuri din plante denumite uleiuri esentiale. Acestea sunt folosite pentru stimularea simturilor, ajutand la imbunatatirea starii fizice si emotionale, restaurand echilibrul si armonia la nivel de organism. Fiecare din uleiurile esentiale folosite are o aroma aparte si o actiune aparte. De aceea tehnica este una foarte placuta, o alternativa de vindecare tot mai populara.

Aromaterapia restaureaza armonia intre corp si minte actionand asupra simtului tactil si asupra mirosului. Uleiurile esentiale inhalate se pare ca ofera atat beneficii fizice cat si psihice. Actiunea aceasta duala este realizata prin stimularea creierului pe masura ce substantele naturale constituente sunt inhalate in plamani.

Uleiurile esentiale pot fi inhalate sau masate pe corp. Masajul cu astfel de uleiuri asigura absorbtia lor prin porii pielii, ajungand in sange si ulterior la fiecare parte a corpului. Manipularea tesuturilor corpului arata de fiecare data eliberarea tensiunii fizice si psihice si ajuta de asemenea la inlaturarea durerii. Se promoveaza si circulatia sanguina sanatoasa si se restaureaza acel echilibru atat de dorit pentru o stare generala de bine. Prin inhalare, receptorii de la nivelul nasului convertesc mirosurile in impulsuri electrice, care apoi sunt transmise sistemului limbic al creierului, influentand starea si emotiile, imbunatatind concentrarea si contribuind la relaxare.

Aparitia tot mai frecventa a diverselor afectiuni legate de stilul de viata, cuplata cu distribuirea tot mai frecventa de informatii despre aromaterapie in toate mediile a dus la o crestere a popularitatii acestei metode. Numarul de practicanti ai acestei metode de terapie este in continua crestere, intrucat beneficiile aromaterapiei se fac simtite cand vine vorba de ingrijirea pielii, igiena, tratamente corporale, imbunatatirea starii psihice, insa pot avea si efect afrodisiac, pot tine la distanta insectele, pot improspata aerul din incaperi si multe altele. Alternativa la tratamentele medicale traditionale, aromaterapia vine in completarea acestor metode si oferind usurare si detensionare a organismului pe langa alte beneficii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *