Bacalaureatul si importanta lui

Urmeaza in curand bacalaureatul pentru elevii de clasa a XII-a si avand in vedere profilul site-ului nostru, constand in faptul ca in parte este destinat si acelor elevi, care abia de au implinit 18-19 ani, cred ca merita sa vorbesc putin astazi despre bacalaureat si importanta lui.

Personal, nici eu nu am mult timp de cand am terminat liceul, doar vreo cativa ani si cred ca pot vorbi corect si concis despre importanta acestui examen. Daca multi il vad doar ca pe o serie de teste, el este cu mult mai mult de atat.

Bacalaureatul este sansa fiecarul elev ajuns la maturitate, sa isi demonstreze lui insusi cat si celor din jur ca a ajuns in punctul in care constientizeaza ca Bacalaureatul poate constitui un punct de plecare in viata lui de acum in colo.

Ei bine, cei care vor intelege, vor face asta invatand. Sunt sigur ca ati trecut de perioada in care aveati conceptii despre tocilari si fraierii care invata si daca aveti capul pe umeri, faceti parte din categoria acelor „fraieri”.

De ce e important sa inveti?

Stiu ca sistemul nostru nu este tocmai cel mai bun, examenul nu are o atat de mare relevanta insa fie ca vrem sau nu, trebuie sa intelegeti ca trecerea lui cu succes, va avea efect direct asupra urmatorilor ani. Ganditi-va doar la ce vreti sa faceti, o facultate de exemplu. O nota mare la BAC iti va asigura cel mai probabil locul la o facultate fara taxa. Daca socotim o suma minima de minim 2000 ron pe an, in trei ani aveti bani suficienti cat sa va luati o masina.

Practiv, va cumparati o masina invatand cateva saptamani pe branci. Da, e oarecum amuzant insa uneori, cand motivatia nu mai vine din placerea de a invata, trebuie sa fii practic si sa o gasesti in alta parte si in alte forme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *