Beneficiile de sanatate ale alimentelor organice sunt bazate mai mult pe fapte reale decat pe neadevaruri. Oricum, alimentele bio sunt mult mai sanatoase decat alimentele conventionale si sunt principalul motiv pentru care tot mai multa lume se apuca de cultivarea de legume si fructe organice drept alternativa la mancarea procesata. Producatorii alimentelor organice sunt niste contributori foarte puternici ai ideii ca alimentele organice sunt net superioare fata de celelalte tipuri de alimente.
Laptele organic
Cercetarile recente au dus la ideea ca laptele organic are mai muti antioxidanti, acizi grasi omega 3 si vitamine decat laptele saturat sau non-bio. Acest tip de lapte este mult mai sanatos decat orice alt fel de lapte, de vreme ce vacile organice, cum sunt numite, pasc in cadrul unor campuri si pasuni reale, ceea ce duce si la o calitate crescuta a produsului final.
Rosiile organice
Legumele si implicit rosiile organice sunt produse in cadrul unui mediu care dispune de mai putini nutrienti de vreme ce fertilizatorii chimici nu sunt prezenti. Acest lucru duce la o formatiune mult mai mare de antioxidanti care sunt prezenti in continutul acestor legume de gradina. Asa cum dupa cum bine stim cu totii, antioxidantii sunt foarte buni pentru sanatate si ajuta foarte mult la reducerea aparitiei bolilor inimii si a sanselor de dezvoltare a tipurilor de cancer.
Beneficiile alimentelor organice
In general, consumatorii de alimente organice, producatorii si fermierii cred cu tarie in faptul ca aceste produse bio dispun de anumite calitati comparativ cu alimentele non-organice. Asadar, poti gasi online produse alimentare bio daca iti doresti ori poti sa iti asiguri doza zilnica de cumparaturi direct de la fermele organice din apropierea orasului. De ce nu, pana la urma poti sa te apuci sa iti cultivi singur in gradina legume si fructe bune si sanatoase, astfel ca vei sti exact ceea ce pui pe masa.
Aceste tipuri de alimente bio ajuta la prevenirea imbatranirii premature datorita nivelului mare de antioxidanti pe care il au in continut. De asemenea, produsele bio sau organice ajuta la reducerea riscurilor de aparitie a afectiunilor inimii, imbunatatesc functionarea sistemului imunitar si au un gust mult mai bun si mai natural decat al alimentelor non-organice.
Mai mult de atat, aceste alimente bio asigura o lume mai sanatoasa si mai sigura pentru generatiile urmatoare, promoveaza cresterea animalelor si reduc prezenta pesticidelor si solutiilor chimice care afecteaza atat de tare mediul inconjurator. Capacitatea antioxidanta este cel mai important lucru care tine de consumul alimentelor bio, aceasta ajutand foarte mult la o buna functionare a organismului in general.