Bilantul dupa sarbatori

Sarbatorile de iarna s-au incheiat se pare cu profit fata de anul precedent. Sarbatorile au fost un bun prilej de a petrece timp de calitate in zone deosebite. Romanii au ales si de data aceasta multiple locatii din tara, pentru a ramane in spiritul sarbatorilor asa cum erau candva. In cifre concrete se pare ca 80 000 de turisti si-au ales destinatia in tara, cu o crestere de 10 procente fata de aceeasi perioada in 2012.

Cele mai vizate zone au fost Bran-Moeciu, Bucovina, Marginimea Sibiului si Maramures. Insa nu mai prejos au fost zonele Neamt, Apuseni, nordul Olteniei, Buzau, Arges si Vrancea. Cu o minima de 3 nopti turistii romani au ales in special acele zone unde se pastreaza cu sfintenie traditiile, de la colind si pana la paradele de masti in noaptea dintre ani. Se manifesta un interes major fata de ceea ce inseamna autentic, cu meniu de asemenea, o imagine a  vremurilor stravechi, asa cum le stim de la bunici. Sunt poate cele mai incantatoare sarbatori si asta in defavoarea luxului unro hoteluri exclusiviste si destinatii exotice.

Si totusi sunt si zone care au avut ofertele inghetate de-a dreptul insa nu din cauza vremii. Zapada a lipsit cu desavarsire si chiar si cu cea artificiala zonele de munte nu au mai fost la fel de pline. Constanta si Botosani au spus pas ofertelor pentru ca nu au avut parte de zapada si implicit cu ce sa incante turistii.

Si daca turismul rural a fost tinta se pare ca sirul turistii nu contenesc sa ocupe tot mai multe locuri de cazare. Aceasta perioada continua cu sarbatorile de iarna pe rit vechi si se asteapta un alt val de turisti straini, nu mai putin de 10 000 conform estimarilor. Un mic pas fata de alti ani cand turismul romanesc a reusit sa incante si turisti straini.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *