Cabanele din lemn, un nou trend

O casa de vacanta este ca un vis implinit. Un loc unde sa te refugiezi de agitatia orasului, un loc in care sa te regasesti si nu numai in plan personal ca si satisfactie ai avantaje ci si cand vine vorba de profit. O cabana pe care sa o inchiriezi, pe care sa o faci destinatie pentru turisti acolo unde locatia este cea care sprijina acest proiect este o afacere profitabila. Investesti la propriu, pui suflet si…lemn. O cabana din lemn este mult mai apreciata din varii puncte de vedere.

De ce cabane din lemn? Este o prima intrebare care sa puna in balanta ce avantaje ai si ce drum sa urmezi. Incepand cu partea de proiect si executie o cabana de lemn este mult mai usor si mai rapid de construit. Salvezi timp, bani si calitatea se pastreaza. Si in mod concret nu vei face rabat la ceea ce inseamna confortul unei cabane caci lemnul face ca vara sa se pastreze o temperatura interioara satisfacatoare, mai joasa, insa pe perioada rece caldura sa nu lipseasca. Se pastreaza practic un ambient ce convine indiferent de moment.

Mai mult decat atat, avand in vedere ca este o cabana, o zona de locuit in vacanta nu ar strica sa te gandesti si la partea de design pe care o cabana din lemn o ofera. Astfel ca folosind busteni in constructie cabana din lemn aduce acel aer de rustic care sa sporeasca aprecierea turistilor sau dupa caz a proprietarului. Mult mai aproape de adevarul societatii din care ne tragem cu totii, amintind de vremurile vechi, de traditii si de modul in care se pot pastra inca traditiile chiar si cand modernul este la putere. Tocmai faptul ca modernul isi spune cuvantul la fiecare pas astfel de constructii din lemn sunt din ce in ce mai rare si totodata mult mai apreciate, mult mai cautate. Un trend ce cunoaste o extindere in ultima vreme, cand am inceput sa constientizam din ce in ce mai mukt ce inseamna avantajele unei constructii din lemn.

Si daca adaugi in lista de avantaje si faptul ca o cabana din lemn este rezistenta ai pachetul complet care sa te faca sa alegi acest plan in defavoarea clasicelor variante de pana acum. Spre exemplu in caz de cutremur caban rezista si asta pentru ca este o constructie flexibila. Clasificata de experti si ca fiind sanatoasa si ecologica, cu costuri reduse la constructie. Mai mult decat avantaj. Si daca esti si tipul deschis la nou practic imbini utilul cu placutul, nostalgia caselor batranesti ale copilariei cu modernul. Luand exemplul americanilor spre exemplu casele din lemn sunt favorite.

Este adevarat ca o cabana din lemn are nevoie de atentie speciala in ceea ce priveste tratarea lemnului insa chiar si asa ai grija de mediul inconjurator folosind ca si material de constructie lemnul. Cu costuri tinute sub control si la un nivel satisfacator visul de a avea o cabana din lemn este mai aproape de a se implini decat credeai.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *