Cafeaua si ce nu stii despre ea

O servesti in fiecare zi, asta daca esti din clasa celor care se declara fani de cafea. Insa nu stii prea multe despre ea. Este considerata a fi una din bauturile benefice pentru organism, recunoscuta si vestita la nivel global. Descopera alte cateva aspecte ce nu le stii despre cafea:

Cafeaua de tip instant s-a descoperit undeva in jurul anului 1906 de un chimist. De atunci este vestita desi a durat 3 ani de la descoperire sa apara pe piata.

Secolul XVI a fost perioada in care s-a interzis se pare cafeaua in Imepriul Otoman. Acestia credeau ca actioneaza asupra sistemului nervos. Nu departe a fost si Vaticanul insa se pare ca in cazul lor interzicerea s-a bazat pe ideea ca o astfel de bautura se consuma mai degraba de musulmani.

Cei mai mari producatori de cafea din lume sunt Africa, Columbia si nu in cele din urma Brazilia.

Kopi Luwak este cea mai scumpa cafea din lume. Are un pret de peste 80 de euro insa paradoxal nu are chiar cele mai nobile origini. Asadar, se culege din excremente de zibete.

Cafeaua este buna pentru organism si are si rol de detoxifiere insa totul se face cu masura. Pe langa alte efecte neplacute precum insomnia specialistii spun ca poate chiar sa fie fatala. Insa asta ar insemna sa se consume pana la 100 de cafele pe zi ceea ce este extrem de mult.

Cat despre cum s-a descoperit cafeaua una din variante spune ca un cioban din Etiopia ar fi descoperit totul cand boabele de cafea erau mancate de oi si acestea deveneau mai agitate ca prim efect.

Desi este un mare producator de cafea Columbia nu detine un titlu onorant cand vine vorba de consumul acesteia.

Un record al bautului de cafea s-a inregistrat in Tunja cand 13 mii 800 de persoane au baut cafea in acelasi timp.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *