Cainii-un ajutor

Animalele noastre de companie ne sunt niste adevarate prietene atunci cand avem nevoie de sprijin si cand nu mai avem pe nimeni aproape. Ne inteleg si ne fac sa fim mai veseli la nevoie, insa pe langa aceste calitati pe care le au majoritatea animalelor de casa, mai exista si alte calitati ale lor. De exemplu, cainii au un simt al olfactivului foarte bine dezvoltat, mult mai dezvoltat decat la majoritatea animalelor si mult mai ascutit decat al oamenilor.

De aceea, cainii de mai multe rase sunt folositi pe post de ajutor, de cautatori si de descoperitori de mirosuri, de lucruri si de boli. Se stie ca pisicile se apropie si se dau cel mai mult, atunci cand stau langa o persoana bolnava, pe langa zonele in care se dezvolta o boala. Fie ca este un simt al lor mai dezvoltat, fie ca aceste animale au puteri magice, nu se stie. Cert este ca si cainiine pot simti bucuria, tristetea si furia si actioneaza ca atare atunci cand stapanii lor sunt in stari mai bune sau mai rele de spirit.

Cainii ne sunt de mare folos. Spre exemplu, in politie, cainii sunt pregatiti si mai apoi folositi pentru a detecta mirosuri ciudate, pentru a descoperi criminali si droguri sau chiar cadavre. Ei simt mult mai bine decat majoritatea altor fiinte si de aceea oamenii se ajuta de puterile lor pentru a descoperi diferite lucruri. La fel de bine, cainii mai simt si boala, fie ca este vorba despre boala oamenilor sau a altor animale si insecte. Tot cu ajutorul mirosului, cainii mai descopera si ascunzisuri de banditi sau detecteaza de asemenea urme de ibnfractiuni, lucruri ascunse prin casa si cuiburi de insecte.

Cainii nu numai ca ne sunt niste adevarati prieteni si ne ajuta prin simpla prezenta la nevoie, dar de asemenea, aceste animale de companie sunt si de mare ajutor in toate nisele vietii de zi cu zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *