Cand apare comoditatea

In randul ambelor sexe vine si momentul in care preocuparea de aspectul fizic este uitata. Asta vine o data cu varsta. Insa reprezentantii sexului masculin sunt primii care „cedeaza”. Un studiu recent arata ca barbatii renunta destul de usor la aspecte ce tin de ingrijirea fizicului. Asta dupa ce si-au gasit iubirea vietii, partenera de viata.

Studiul a fost realizat de The Benenden Healthcare Society Limited, fundatia care a oferit informatii despre modul in care se schimba perceptiile de-a lungul timpului. O prima ideea este aceea ca barbatii renunta la preocupari ce tin de aspectul fizic incepand cu varsta de 46 de ani. In schimb femeile inca se aranjeaza si pana la 59 de ani. Desigur lucrurile difera si interpretarile de asemenea. Oricum o femeie are mai multe aspecte de ingrijit decat un barbat, piele mai sensibila si un plus in a folosi produse cosmetice.

Cand intervine de fapt marea schimbare? Se pare ca cercetatorii au reusit sa descopere si un astfel de aspect. Mai exact la putin peste 2 ani acestia nu mai au interes in a arata bine. Intervine in plan psihologic ideea de confort a faptului ca partenera accepta situatia asa cum este. O relatie serioasa, o casatorie te asaza la casa ta cum spune vorba populara in mai multe sensuri. Si de ce ar face eforturi in acest sens? Iubirea trece la un alt nivel mai profund cand ambalajul exterior, aspectul nu mai este o referinta pentru a simti atractie si iubire fata de o persoana.

Mai mult decat atat se pare ca barbatii manifesta un interes scazut sau chiar mai mult o repulsie pentru ceea ce este la moda. Se considera nevoia de a investi timp si bani in aceasta preocupare, de unde si delasarea. Sau poate ca este mai greu sa se adapteze la noile trenduri. O situatie cu doua taisuri insa care arata clar ca la un moment dat pierdem dorinta de a mai investi in aspectul fizic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *