Cand, de ce si cum plangi

Ne-am obisnuit cu un tipar si preferam sa mergem pe aceasta linie, avand in vedere ca nu cunoastem si alte aspecte. Poate de aceea a spune ca plangi de fericire este poate mai rar si nu concepem aceasta situatie. Cum ar suna sa ti se spuna ca de fapt plangem mai tot timpul? Asta pentru ca in mod normal avem lacrimi tot timpul. Insa tipul de lacrimi difera de la caz la caz.

In prima categorie se inscriu lacrimile de baza. Sunt cele care se afla in ochi tot timpul si de aceea ochii nu sunt uscati niciodata. In jur de 200 de ml de lacrimi sunt produse zilnic ca un necesar pentru ca ochii sa fie normali. Asa sunt ei in mediul lor. Si pentru ca nu se scurg pe obraz este din nou ciudat. De fapt si aceste lacrimi „circula”, scurgandu-se pe canalul nasului. De aceea nu stam cu servetele dupa noi la fiecare secunda.

A doua categorie de lacrimi sunt cele din reflex. Ca o forma de aparare a ochilor fata de factorii iritanti ochii incep sa lacrimeze din ce in ce mai mult. Asta ar trebui sa iti denote ca te afli in preajma unui factor care te afecteaza, de la un miros iute la unul intepator. Sensibilitatile fiecaruia sunt diverse si cu toate acestea ceapa ataca pe toata lumea.

A treia categorie este si cea mai cunoscuta de altfel, fiind lacrimile emotionale. Asta tine si de o stare psihica anume, de tristete in general insa nu este exclus ca si bucuria extrema sa iti provoace o stare de asa natura. Stiai ca plangand te deshidratezi? Lacrimile sunt sarate si fura din cantitatea de apa ce se afla in organism. In schimb se compenseaza totul cu faptul ca incepi sa te simti mai bine, avand un nivel de relaxare mai ridicat dupa un astfel de episod.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *