Care sunt cele 5 regiuni de climat?

In anul 1918, Waldimir Koppen a dezvoltat un sistem de evaluare a regiunilor climatice in functie de temperatura si umiditate. Cu doar mici exceptii, acest sistem este in continuare una din cele mai folosite metode pentru a determina climatul general pentru o regiune. El a impartit planeta in 5 regiuni: tropical, uscat, temperat, de zapada si polar.

Tropical, ploios

Acest segment este reprezentativ pentru arii largi din nordul si sudul centurii Ecuatoriale din jurul mijlocului pamantului. Sunt caracterizate de ploi frecvente si temperaturi foarte ridicate, pana la 64 grade F. Locuri ca Thailanda si Brazilia ar putea fi considerate majoritar tropicale.

Uscat

Aceste spatii sunt mai degrab caracterizate de cantitatea anuala de precipitatii decat de temperatura in sine. O regiune ce pierde mai multa umezeala prin evaporare decat primeste, poate fi considerata o regiune uscata. Aceste regiuni tind insa sa aiba temperaturi foarte mari si in general sunt localizate de-a lungul Ecuador-ului. Mare parte din africa si Estul de Mijloc cad in aceasta categorie.

Umed

Acest tip de climat predomina pe Terra. Este caracterizat de temperaturi care in general stau sub 64 grade F insa nu coboara sub 26 grade F. Mare parte a Europei si a Statelor Unite ale Americii cad in aceasta categorie.

Cu ninsoare

Partile mai reci ale Europei, Asiei, Americii si Australiei cad in aceasta categorie cu temperaturi mai joase de 26 grade F si rar mai mari de 50 grade F.

Polar

Acestea sunt cele mai reci rediuni si ar include mari parti din Canada, Alasta, Arctic si Antarctica. Regiunile polare nu vad aproape niciodata temperaturi mai mari de 50 grade F.

In ce regiune stai? Esti multumit cu ea? Daca da, de ce? Daca nu, in ce regiune ti-ai dori sa stai?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.