Ce beneficii ai din consumul de miere

Mierea este considerata nu numai indulcitor natural insa leacul babesc si cel mai la indemana cand vine vorba de raceli de sezon. Aceasta are insa mult mai multe proprietati si aduce o serie de avantaje celor care stiu cum sa aiba parte de toate beneficiile din ea:

  • Trateaza alergiile. Se recomanda cate o  lingurita de miere consumata in fiecare zi pentru a tine in frau alergiile de sezon.
  • Te scapa de paraziti. In combinatie cu otet mierea poate sa te scape de parazitii intestinali ca o prima forma de tratament atat timp cat situatia nu este mai grava.
  • Iti catifeleaza tenul si buzele. Multe produse cosmetice au o baza de miere si este de la sine inteles de ce de vreme ce aceasta este capabila sa hidrateze profund si in egala masura sa ofere catifelare la atingere.
  • Relaxare. Daca vei adauga miere in apa in care faci baie aceasta va actiona ca un ingredient de relaxare insa sa nu uitam ca si pentru piele este benefica. Ca tot vorbim despre relaxare aceasta este un remediu si pentru raceli insa si pentru cei care isi gasesc cu greu somnul si pierd ore bune.
  • Par fin si matasos. Acesta este efectul dupa ce in apa cu care clatesti parul se adauga si miere. Mai ales pentru cei care au un par rebel aceasta metoda este eficienta si trebuie repetata ca un tratament pentru rezultate optime.
  • Reduce senzatia de arsura cand se intampla sa fii mai putin indemanatic la sesiunea de gatit. Previne de asemenea si infectarea cand in urma unor leziuni la nivelul pielii se pot amesteca microbii cei care sa duca la complicatii ulterior.

Pentru ca nu are efecte secundare si poate fi folosita  in atat de multe scopuri mierea este cea care poate fi tratamentul adecvat pentru calcaie crapate.  Merita sa o ai la indemana!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *