Ce beneficii ai din sport

Sa faci sport este o modalitate de a te dezvolta armonios. Mai mult decat asta caci adultii inca au si ei nevoie de sport activitatea fizica depusa se mentine in forma. Una peste alta practic viata noastra depinde intr-o masura si de sport asa ca ai toate motivele sa fii incantat de asta.

Beneficiile sportului

  1. Daca ai probleme cu somnul sportul este cel care te ajuta sa te relaxezi, sa iti gasesti mai usor starea de somnolenta. Ca si in cazul copiilor avem o energie ce trebuie consumata si cand asta nu se intampla este destul de greu sa adormi chiar si cand peste zi ai muncit.
  2. Imbunatatesti circulatia sangelui. Cand nu facem sport circulatia este afectata, fluidele se acumuleaza cel mai adesea in extremitati si dincolo de umflaturi apare si o stare proasta caci creierul nu mai este oxigenat asa cum ar trebui. Sportul insa mareste fluxul de sange si implicit de oxigen din sange ce este pompat mai bine si astfel de la inima la toate organele avem parte de un plus de sanatate.
  3. Iti prelungesti viata, la propriu. Ai nevoie doar de cateva minute pe zi pentru un scurt program de sport pentru ca in timp sa ajungi sa iti prelungesti viata cu 3 ani, asa cum spun si cercetatorii. Insa ai nevoie in egala masura de un ritm constant in acest sens. Nu mai bine mergi pe jos pana la serviciu?
  4. Scapi de durerile de cap, de durerile de orice fel si iti cresti rezistenta organismului. Aceste concluzii se adauga de asemenea la lista de beneficii ale sportului caci te mentii in forma si previi pe termen lung aparitia dementei.

Nu este de ignorat ca indiferent ce varsta am avea sportul trebuie sa fie o prezenta constanta in vietile noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *