Ce este si ce nu este adevarat din multimea de mituri despre sanatatea orala

Tindem sa credem ca o singura data sa nu se spalam pe dinti nu va dauna. Tindem sa credem ca o mica greseala nu va avea mari repercusiuni. Si totusi, sa tinem cont de faptul ca exista si numeroase mituri care ne fac sa batem pasul pe loc. Cu alte cuvinte ne lasam dusi de val crezand ca anumite obiceiuri nu au cum sa afecteze.

Se spune ca nu ar trebuie sa te speli pe dinti imediat dupa masa. Asta pentru ca ar trebui sa astepti jumatate de ora. Explicatia? Bacteriile sunt cele care se imprastie efectiv pe dinti asa ca ar trebui sa astepti pana cand vei face igiena orala. Sa fie adevarat? De fapt indiferent de momentul pe care il alegi sa te speli pe dinti la propriu conteaza de fapt sa tii cont de modul in care o faci. Cu alte cuvinte conteza tehnica in sine si anume de sus in jos si nu in laterale.

Nu consuma zahar pentru ca iti vei strica dintii. De fapt realitatea consta in ce faci pentru a nu dezvolta carii. Cu alte cuvinte nu spune nimeni ca iti este interzis sa consumi zaharuri insa sa contracarezi imediat efectul si riscul de a dezvolta carii.

Sa inalturi tartrul inseamna sa risti sa ai probleme cu gingiile si implicit cu smaltul dintilor. Fals, asta in primul rand tine de tehnica si de modul in care aceasta este aplicata. Si oricum se recomanda o data pe an si nu in fiecare zi.

Ori cand vine vorba de albirea dintilor acestia pot suferi sensibilitati din cauza procedurii. Adevarat. Insa din nou conteaza ce si cum se face. Nu trebuie sa te gandesti ca totul iti va afecta dintii extrem de tare. In plus un periaj profesional ar putea substitui nevoia de albire.

Comentariile sunt închise.