Ce iti poate afecta imunitatea

Nu te simti bine pentru ca indirect faci anumite lucruri care iti pot afecta imunitatea. Ai fi surprins/a sa afli ca a fi izolat si a avea parte de o viata sociala inactiva duce de asemenea la imunitate scazuta pentru ca te consumi psihic.

Iata o lista cu si despre imunitate pe care efectiv nu o stiai:

  1. Somnul insuficient. Se tot spune ca trebuie sa dormim in medie 7 pana la 8 ore pe noapte. In plus, in cazul femeilor ar trebui sa existe un program de 9 ore pentru ca acestea au in medie munca mai grea pe timp de zi si combina mai tot timpul diverse activitati. Ce legatura are asta cu imunitatea? De fapt este foarte simplu, tine de slabirea in sine a organismului cand acesta nu are parte de timpul potrivit pentru odihna. In lipsa acestui program celulele sale se distrug si nu mai are capacitatea sa normala de a se apara de boli.
  2. Consumul de antibiotice este pe aceeasi lungime de unda. Se spune ca acestea distrug flora intestinala si nu numai. Acestea se consuma uneori poate prea mult si in timp ajung sa te faca vulnerabil la diverse boli. Chiar daca acestea distrug acele bacterii si infectii care nu fac bine corpului de fapt se ataca indirect si celulele sanatoase. Unde dai si unde crapa astfel ca se ajunge in punctul de nevoie de a consuma cat mai responsabil acele antibiotice. Fara prescriptie medicala si fara pastile compensatorii de genul prebioticelor nu ar trebui sa le consumi.
  3. Izolarea din punct de vedere social. O viata sociala activa este si cheia pentru o viata sanatoasa intr-o oarecare masura. Asadar, cu cat esti inconjurat de oameni si esti mai fericit cu atat ai si mai multe sanse sa iti cresti imunitatea. Asta se intampla datorita faptului ca in organism are loc o eliberare de endorfine responsabile starii de bine, ceea ce inseamna ca tu functionezi la cote optime chiar si din punct de vedere al imunitatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *