Ce muzica prefera romanii

Tot ceea ce facem, ceea ce optam reflecta ceea ce suntem. Ca si caracter, personalitate, fiecare persoana care stilul sau ce il exprima sub o forma sau alta. Cand vine vorba de muzica este de la sine inteles ca se coreleaza cu un nivel de viata totodata de vreme ce versurile asociate si ritmul denota astfel de aspecte. In randul romanilor muzica variaza. Asta spune ultimul sondaj realizat. Romanul prefera muzica de toate felurile, chiar si manele.

INSCOP Research arata ca romanii prefera muzica dupa procente astfel:

  • 49,7%  din respondenti au declarat ca sunt fani ai muzicii populare. Pana la urma asta ar trebuie sa fie o mandrie de vreme ce reprezinta identitatea culturala. Si fiind parte din aria de traditii este de apreciat sa existe aceasta preferinta muzicala in lumea moderna in care ne indreptam favorabil catre genurile noi.
  • 41% prefera muzica pop-dance. In special tinerii, cei de generatie noua carora le place rimtul plin de energie si vocile la fel ale artisitilor mai tineri.
  • Doar 22,8% prefera muzica clasica. Ajungem la un segment ce nu a fost mereu pe placul tuturor. Tine de mai multa cultura si de un alt stil de viata. Si totusi exista si in Romania un public consumator de astfel de muzica.
  • 19,5%  muzica rock. Un ritm aparte si poate nu este de mirare ca doar un procent atat de mic prefera aceasta categorie de muzica.
  • 18,2% manele. Pe ultimul loc. Asta ar putea sa denote evolutia in ceea ce priveste cultura, nivelul si modul in care ne raportam la viata si placerile de timp liber.

Oarecum surprinzator intr-o oarecare masura acest top este usor schimbat fata de alti ani. Desi fiecare gen de muzica in parte are farmecul sau iata ca se distinge in randul publicului cu o apreciere ce variaza de la perioada la perioada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *