Ce se intampla cand faci sport

Toti medicii recomanda ca sportul sa faca parte din viata ta. Si in cea mai mica masura putina miscare te revigoreaza si iti consuma energia ceea ce te va face sa te odihnesti mai bine. Depinzand unele de altele un ritm al vietii sanatoase implica sport. Stii ce se intampla cu corpul tau in timp ce te chinui sa realizezi anumite miscari?

  • Efortul depus in timpul sportului stimuleaza cresterea unor noi vase de sange. Asta este numai benefica pentru tine caci in mod repetat tinand cont de timp special pentru miscare ajungi sa ai o ternsiune mai mica si astfel din start sa tii la distanta anumite boli. 
  • In timpul miscarilor specifice se elibereaza hormoni precum dopamina, serotonina si endorfine. Rand pe rand acestea iti ofera o stare de bine desi asta inseamna sa tii departe de tine depresia si starile proaste. Beneficiul consta in acest fapt de care poate nici nu iti dai seama.
  • Pulsul creste pentru ca se necesita un volum mai mare de oxigen pentru intreg organismul. Si fata de cazurile in care nu practicam miscare organismul are nevoie de pana la 15 ori mult oxigen. O diferenta enorma ceea ce face ca in egala masura sa se inregistreze un efort suplimentar.
  • Numarul de respiratii creste pe masura ce muschii care protejeaza plamanii ajung la limita maxima de miscare rapida.

Mai mult decat atat este vorba de imbunatatirea activitatii creierului ceea ce aduce ca si beneficii faptul ca esti ca si scapat intr-o oarecare masura de boli precum cea a uitarii, cea a tremuratului sau pur si simplu a deveni senil ceea ce o data cu varsta reprezinta un risc pentru toata lumea.

Un obicei format din a practica sport inseamna un plus pentru tine, pentru sanatatea ta si modul in care organimsul reactioneaza la boli.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *