Ce sfaturi de viata ai de la exemplul oamenilor fericiti

Nu pare destul de greu sa iti dai seama ca ai motive sa fii fericit. Doar ca refuzi asta in nemultumirea ta de a avea mai mult. Poate ca firesc insa poate ca asta te impiedica sa vezi ca ceea ce ai ar fi deja invidia altora. Oamenii fericiti ne ofera un exemplu de viata; dincolo de partea financiara si de puterea de influenta se simt stapani pe sine si nu numai.

  1. Oamenii fericiti nu refuza o schimbare. Asta poate fi de la zi la zi sau in timp, in etape. O schimbare ar putea fi ceea ce iti lipseste pentru a te simti mai bine, mai implinit, pentru a castiga mai bine si asa mai departe.
  2. Nu le lipseste niciodata incredrerea in ei. Chiar daca esti in prag de esec se poate si mai rau; chiar daca ai cazut te vei ridica. Trebuie sa ai incredere in tine in tot ceea ce faci caci teama te tine departe de orice.
  3. Nu uita de vise, dorinte si promisiuni. Asta te tine in priza, asta iti da un motiv sa zambesti in fiecare zi. Si cata satisfactie este in momentul in care bifezi inca o reusita…
  4. Au doza lor de responsabilitate. E adevarat, se prea poate sa nu mearga totul asa cum credeai. Asta insa nu inseamna ca trebuie sa dai bir cu fugitii.
  5. Nu judeca. Fie ca este vorba de modul in care altul gandeste sau cum vorbeste judecata nu trebuie sa existe. Ai fi putut fi chiar tu cel criticat.
  6. Nu sunt victime. Pentru ca nu ar trebui sa iti doresti sa schimbi viata ta cu altuia, pentru ca nu trebuie sa te complaci intr-o situatie nu exista nici acel sentiment de victimizare cand ceri mila oricui numai de dragul de a nu simti ca tu esti cel care starnit un haos. Si asta poate fi o lectie valoroasa.

Comentariile sunt închise.