Ce sunt becurile cu LED?

LED-urile (Diode Emitatoare de Lumina) sunt acele surse de lumina miniaturale, acoperite cu fosfor, ce produc lumina in urma trecerii curentului electric prin ele. Acestea sunt foarte compacte si cu mult mai eficiente decat sursele traditionale de iluminat, avand o eficienta de pana la 85% mai mare decat sursele incandescente si 10% decat sursele compact fluorescente.

LED-urile folosesc diode emitatoare de lumina, producand lumina intr-un mod mult mai eficient. Electronii care trec prin materialul semiconductor reusesc sa ilumineze micuta sursa numita LED. Intr-o groapa de evacuare din spatele diodei se produce o cantitate mica de caldura, astfel incat LED-urile sunt practic reci la atingere. Asta se intampla spre deosebire de lampile clasice, in care se folosesc filamentele, LED-urile producand energia prin miscarea electronica.

Spoturile sunt corpurile de iluminat cu deminsiuni relativ reduse ce concenteaza fluxul luminii. Spoturile cu LED-uri pot fi orientabile, dar si fixe, putandu-se utiliza pentru iluminatul general, de accent sau de suprafete verticale. Lumina acestor spoturi cu led ofera un efect placut asupra decorului, oferindu-i confort.

spoturi cu led

Acestea sunt cautate in special de cei care vor sa traiasca „verde”, deoarece diodele care emit lumina sunt mai prietenoase cu mediul inconjurator, dar si mai eficiente asupra costului. Ca orice „eco”, pretul de instalare este mai mare decat a altor tipuri de obtinere/oferire a energiei, dar te ajuta sa economistesti foarte mult din cheltuielile pentru factura in timp. LED-urile prezinta un avantaj si pentru ca nu contin mercur si nu polueaza. De asemenea, in comparatie cu lampile cu halogen, aceasta tehnologie previne absorbtia a prea multa radiatie UV deoarece reduce peste 70% din emiterea acestora.

Datorita dimensiunilor reduse, a design-ului elegant, dar si mai important, datorita posibilitatii de orientare a fluxului de lumina si a costului redus de energie, spoturile cu led sunt cele mai intalnite corpuri de iluminat dintr-un apartament. Dimensiuea redusa a corpului a facut ca singurele becuri pana recent sa fie incandescente in variante de 35W sau 50W. In urma dezvoltarii tehnologiei LED pe SMD5050, acestea au acum spoturi la acelasi flux luminos, dar cu un consum de zece ori mai mic. Becurile LED pentru spoturi ofera mai multe variante: alb cald, natural sau rece, avand doar 4W!

Spoturile cu LED pot fi folosite nu doar la iluminatul incaperilor casei, dar si pentru spatii de expozitie, birouri, hoteluri, baruri, magazine, terase etc.

De aceea, sugestia mea, daca doresti sa economisesti energie electrica, dar in mod special, bani, este sa apelezi la aceste spoturi cu LED.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *