Ce trebuie sa faci cand esti suparat sau nervos

Furia ne afecteaza pe toti. Soferi galagiosi, probleme la servici, sa fii tras in teapa, toate sunt parte a vietii de zi cu zi. Furia ca emotie apare astfel fie ca dorim sau nu. Totusi, modul in care tratezi furia arata cat de mult o lasi sa-ti afecteze viata. Sunt o multime de pasi ce trebuie urmati cand esti furios, pentru a reduce pericolul de a face ceva ce vei regreta si pentru a nu o lasa sa te macine in interior. Pentru aceasta, mai intai trebuie sa intelegi fura ca emotie.

Intelegand furia ca pe o emotie iti va fi mult mai usor. Sa fii furios implica mai multe emotii cum ar fi dezamagirea, respingerea etc. Sa actionezi pe baza furiei inseamna sa iti exprimi acele sentimente generate de gandurile tale. Daca furia nu este rezolvata, poate sa duca la o multime de actiuni necugetate.

Exercitiile fizice sunt de departe una din cele mai recomandate metode de a scapa de furie. Exercitiile obisnuite fac creierul sa produca mai multa endorfine, numite deseori de catre cercetatori, moleculele fericirii. Esti intr-o situatie in care te enervezi si nu poti ajunge la sala? Nu sta pe loc. Incepe sa mergi si nu te opri pana ce nu te calmezi.

Mentine-te distrat de la orice iti cauzeaza acea furie. Poti sa incepi sa citesti ceva ce iti stimuleaza mintea sau orice e de interes pentru tine si care nu are nimic de-a face cu situatia actuala. Daca nu faci ceva care sa te distraga, vei ajunge sa iti descarci furia pe cineva nevinovat din jurul tau.

Prima data trebuie sa vezi cand intreci masura cu furia. Gandeste-te la toate consecintele acesteia. Intreaba-te mai apoi daca merita? Redu-ti furia in orice fel, fie ca incepi sa mergi sau ca faci exercitii de respiratie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *