Ce trebuie sa spui la un interviu

Interviul de angajare este ca un test pentru fiecare in parte. Angajatorul isi testeaza abilitatile cand vine vorba de a alege un om potrivit si de modul in care crede ca acesta se incadreaza si se integreaza intr-un mediu. Iar cand vine vorba de angajat acesta isi arata potentialul si are nevoie sa isi vanda marfa cum se spune.

Nu numai tinuta, atitudinea si stilul de conversatie ce ar trebuie sa fie unul formal conteaza. Specialistii spun ca in medie angajatorul priveste un CV in jur de 10 secunde, dupa care se intereseaza de detalii, atat din acest rezumat cat si din ceea ce vei spune. Si trebuie sa fii cu mare atentie fata de ceea ce vei impartasi.

Asteapta-te sa fii intrebat care sunt pretentiile tale de a realiza ceva concret in cadrul firmei lor. Asteapta-te sa te intrebe cum esti tu si cum te-ai caracteriza. Insa dincolo de asta tine cont ca ar trebui sa cam stii detalii despre compania in sine. Pana la urma logica spune ca daca esti interesat sa lucrezi intr-un anumit domeniu iti vei urma calea. Insa nu vei putea considera ca mergi orbeste in orice firma. Mai mult decat atat, se pare ca in egala masura angajatorul este interesat de promptitudine si de modul in care concret si rapid faci ca job-ul respectiv sa fie dorit.

Exprimari precum „sunt impresionat de ceea ce aceasta firma face” sau „cand pot sa incep” sunt cateva mici formulari care aduc un mare plus la un interviu. Conteaza sa arati ca poti lucra in echipa, mai ales ca oriunde te-ai angaja la mijloc sunt multi alti angajati si superiori si comunicarea intre ei este esentiala pentru bunul mers al lucrurilor.

Cu toate acestea, nu trebuie sa te transformi, nu trebuie sa minti pentru ca in evolutia ulterioara totul se observa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *