Cei mai buni jucatori de tenis din lume

Andre Agassi este un fost lider mondial al tenisului profesionist, castigand de-a lungul carierei opt turnee de Grand Slam, precum si o medalie olimpica de aur la Jocurile Olimpice de la Atlanta din anul 1996. Acesta este considerat ca fiind cel mai bun jucator la returul de serviciu, devenind cunoscut datorita atitudinii si stilului sau iesit din comun – atitudinea sa carismatica este considerata „responsabila” pentru cresterea in popularitate pe care a inregistrat-o tenisul de-a lungul anilor 1990. Acesta este unul din cei sase jucatori de tenis care au castigat un Mare Slem, alaturi de Rod Laver, Roger Federer, Don Budge, Roy Emerson si Fred Perry, reusind sa castige toate patru turnee importante ale anului; de la inceputul erei Open, acesta este unul din doar trei care au reusit acest lucru, alaturi de Rod Laver si Federer. Agassi s-a retras din sport in naul 2006.

Spaniolul Rafael Nadal este un fost numar unu mondial, castigand zece turnee la Grand Slam, o medalie de aur la Jocurile Olimpice, precum si 19 turnee ATP Masters Series. Intre 18 august 2008 si 5 iunie 2009, acesta a fost numarul unu mondial, revenind pe aceasta pozitie pe 7 iunie 2010, cand a castigat al cincilea turneu de Roland Garros. Acesta mai este poreclit si „Regele zgurii”.

Roger Federer, jucatorul de origine elvetiana, detine recordul pentru cele mai multe victorii in cadrul turneelor de Grand Slam, castigand 16, avand si cinci trofee pentru Turneul Campionilor. Acesta a reusit ca timp de cinci ani sa fie liderul topului mondial  al celor mai buni tenismeni.

Rod Laver – fostul jucator de tenis de origine australiana a reusit sa stabileasca recordul pentru titluri castigate de-a lungul carierei, fiind pe locul intai in lume pe parcursul a sapte ani consecutivi, intre anii 1964 si 1970. Acesta a castigat 11 Majors, 8 Pro Slams si 9 Championship Series, exceland pe toate suprafetele pe care a jucat, fie ca vorbim de iarba, lut sau parchet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *