Cele mai bune solutii de tratare a spondilozei cervicale

Nu este deloc un secret faptul ca in starea de sanatate sta toate forta si puterea oricarei persoane. Din acest motiv, este mai mult decat indicat sa facem tot posibilul pentru a ne feri de afectiunile care ne pot periclita viata.

De exemplu, una dintre cele mai frecvente afectiuni la ora actuala poarta numele de spondiloza cervicala. Aceasta problema medicala se caracterizeaza prin uzura neobisnuita a coloanei cervicale, astfel incat corpurile vertrebrale, discurile intervertebrale din zona gatului, dar si continutul canalului spinal sunt afectate.

Exista numeroase cauze care pot sta la baza acestei afectiuni, de exemplu cea mai des intalnita este data de miscarile vicioase, repetate, ce conduc la o uzura anormala la nivelul coloanei cervicale.

De asemenea, spondiloza cervicala mai este cauzata si ca urmare a influentei trecerii timpului deci a procesului firesc de imbatranire, a deshidratarii discului intervertebral sau din cauza faptului ca obisnuiti sa adoptati o pozitie incorecta in marea parte a timpului (aici sunt afectate in special persoanele care petrec marea majoritate a timpului pe acelasi scaun de birou, la locul de munca), ca depuneti activitati fizice intense in mod frecvent, dar si deoarece urmati un stil de viata sedentar.

Care sunt cele mai frecvente simptome ale spondilozei cervicale?

Intrucat spondiloza cervicala nu este tocmai acea afectiune care sa poata fi neglijata sau al carei tratament sa poata fi amanat, este bine sa consultati inca de la aparitia primelor sale simptome un terapeut profesionist.

Asadar, daca suferiti de spondiloza cervicala, trebuie sa stiti ca cele mai des intalnite moduri prin care aceasta se manifesta sunt: senzatii suparatoare de amorteala sau de furnicaturi in zona cefei si a bratelor, slabiciune in zona gatului la adoptarea unor pozitii incorecte, dureri severe la baza craniului, in umeri, brate, ceafa (pot aparea si in cazul in care va miscati brusc sau stranutati), resimtirea unei oboseli musculare a bratelor.

Prin urmare, daca dumnevoastra considerati ca identificati astfel de simptome precum cele enumerate mai sus, este extrem de mare posibilitatea sa suferiti de spondiloza cervicala, cel mai indicat fiind sa apelati la ajutorul unui chiropractician.

tratament spondiloza cervicala

Specialistul in chiropractica va incerca, inainte de orice, sa se convinga de faptul ca intr-adevar faceti parte din categoria persoanelor afectate de aceasta problema medicala, prin parcurgerea unui numar de trei etape: anamneza (acesta va va adresa o serie de intrebari cu privire la zona in care resimtiti durerea, la nivelul de iradiere a durerii, istoricul medical si alte aspecte similare), etapa de examinare fizica (prin diverse teste si procedee specifice) precum si examinare (analizarea) unor teste imagistice care sa confirme diagnosticul.

In cazul in care intr-adevar sunteti una dintre persoanele ce sufera de spondiloza cervicala, atunci este mai mult decat necesar sa beneficiati de tratamentul adecvat ameliorarii starii dumneavoastra de sanatate, intrucat agravarea acestei afectiuni va duce la imposibilitatea de a va desfasura activitatea dumneavoastra zilnica.

Asadar, tehnicile prin care chiropracticianul se va lupta cu spondiloza cervicala sunt pe cat se poate de diverse, in functie de gravitatea cazului dumneavoastra. Totusi, nu trebuie sa va ingrijorati, deoarece tratarea spondilozei cervicale nu este un proces dureros, ci in realitate presupune aproximativ un numar de 4 sau 6 sedinte dupa gravitatea si progresul afectiunii. De asemenea, nu veti necesita medicamentatie in tot acest timp.

In cazul in care va intereseaza cea mai buna clinica la care sa beneficiati de servicii inalt calitative privind tratarea spondilozei cervicale, CHIROMEDICA Health & Wellness Center este un bun exemplu. Mai multe informatii gasiti pe site-ul sau www.chiromedicahealthcenter.ro.

Comentariile sunt închise.