Cercetatorii produc lentile mai ieftine

Contact lentileCercetatorii de la Universitatea Nationala Australiaana au produs o simpla metoda, inexpensiva pentru a produce lentile care ar deschide usi pentru cercetatori, studenti si cei care au un hobby in acest domeniu. Lentilele sunt deobicei facute, fie lustruind sau slefuind un disc de sticla pana devine curbat sau mulate, atat costisitor, cat si prin metode complexe, ce au fost practicate pentru sute de ani. Noul proces le va permite oamenilor de stiinta sa-si produca propriile lentile exploatand puterea gravitatiei doar cu un cuptor, o parte de sticla si polidimetilsiloxan, un polimer ca si un gel, comun.

Steve Lee, autorul conducator al studiului care i-a ajutat sa produca aceasta tehnica, a spus intr-o declaratie, ca este foarte captivat despre deschiderea tehnologie de fabricat lentile. Este o reteta de cost redus pentru a produce mai usor lentile.

Putin PDMS este scapat pe o parte, ce se face mai tare atunci cand este facuta in cuptor la 70 de grade celsius, nu la fel de fierbinte cat este nevoie sa fie un cuptor pentru a face o prajitura. Aceasta va crea o baza pentru lentile. Cand o alta picatura de PDMS este adaugata la baza, aceasta parte se va intoarce pe partea cealalte, gravitatea ii va oferi o forma curbata. Coacerea lentilei din nou o va solidifica. Acest proces poate fi repetat pentru a regla forma lentilelor si a creste calitatea.

Dispozitivele medicale sunt o folosire evidenta a noilor lentile. Dermoscopurile, dispozitivele folosite pentru magnifierea si iluminarea leziunilor de piele la diagnosticarea bolilor, cum ar fi melanomul, a ajutat o cercetatorii sa dezvolte o alternativa care costa aproximativ 2 dolari si poate fi atasata la o camera de pe un smartphone, potrivit lui Lee, o binefacere pentru doctorii din zonele rurale sau regiunile care se dezvolta. Biologistii puteau de asemenea sa implanteze lentilele pe soareci pentru a studia organismul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *