Consumul de fructe

Stim cu totii, auzim acelasi sfat de la medici, suntem educati in ideea ca fructele sunt surse de sanatate. Cu un continut  mare de vitamine o portie de fructe pe zi reprezinta parte din cantitatea necesara, doza zilnica de surse de energie si “combustibil” pentru organism. Nu este nimic din ce nu stiai pana acum insa un studiu realizat recent si publicat in “Circulation” arata clar efectele benefice a consumului regulat de fructe.

De-a lungul a 13 ani peste 800,000 de persoane au fost “studiate” in regula alimentatiei. S-au axat pe persoane intre varste cuprinse intre 46 si 84 de ani pentru a se arata in mod clar cum consumul de fructe influenteaza starea de sanatate, la varste la care acest aspect este o prioritate si o constientizare, cand bolile isi cam fac de cap cu rezistenta organismului.

Ce devine relevant din acest studiu. Se pare ca cei care au consumat in mod regulat fructe de doua ori pe zi au fost cu 25% mai putin predispusi pentru a avea anevrism aortic abdominal si cu 43% mai putine sanse de a fi diagnosticati cu ruptura de anevrism. Si asta intr-o nota comparativa cu cei care consumau fructe insa o portie pe zi.

In ceea ce priveste categoria de boli vasculare consumul de fructe este benefic si in mod regulat savurate acestea aduc un plus in a fi ferit de astfel de boli. Faptul ca ne protejeaza de inflamatii si anevrisme se datoreaza continutului de antioxidanti. Si tinand cont de faptul ca ruptura de anevrism ocupa locul 12 in topul cauzelor de deces, popular in randul celor trecuti de tinerete inca o data se demonstreaza ca fructele sunt benefice pentru sanatate.

Un stil de viata sanatos nu trebuie sa vizeze doar o perioada cand boala este o prezenta. Pe termen lung vorbind este o necesitate iar efortul in acest sens nu este unul deranjant caci fructele sunt delicoase si variate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *