Consumul de lapte la copii

In aceasta culturan a noastra atat de polarizata si de plina de opinii, aproape fiecare subiect care tine de nutritie este intors pe toate partile si are parte de diverse pareri, recomandari si sfaturi. Oricum, nimic nu este mai intens dezbatut deca consumuld e lapte in cazul copiilor.

Pentru unii, se spune ca laptele consumat zilnic este un stalp pentru o sanatate de fier, pentru integrarea de calciu si de minerale in organismele noastre. Multi dintre noi avem amintiti atat de frumoase cu laptele si prajiturelele copilariri sau laptele si cerealele de dimineata ori pur si simplu cu laptele cu cacao sau baut alaturi de o felie de cozonac sau de o bucata de placinta pufoasa de sarbatori.

Pentru alti oameni, consumul de lapte este simbolul a tot ceea ce ne afecteaza in ziua de azi din punctul de vedere al sanatatii si al altor factori: cruzimea indreptata catre animale, termenii de agricultura si de crestere a animalelor, procesarea in exces si chiar neacordarea unei atentii deosebite adaptarilor noastre native.

Dezbaterea intre cei care sustin consumul de lapte si cei care nu sutin asa ceva, a devenit mai extinsa si mai dura ca niciodata. Unii sustin inca reintoarcerea la produsul natural regasit in stare naturala pana sa ajunga sa fie pasteurizat, altii sustin ca cel prelucrat este mai bun deoarece se scapa de bacterii si de baccili.

Daca esti vegetarian sau daca din oricare alt moti  nu iti place ideea includerii produselor lactate in dieta, nu esti obligat sa faci acest lucru ca sa iti cresti in mod sanatos copiii. Toate dovezile disonibile sugereaza ca acei copii crescuti de catre vegetrieni si vegani cresc si se dezvolta foarte bine, toate lucrurile fiind egale in acelsi fel cu cresterea copiilor cu lapte si alte produse lactate.

Pentru cei care se gandesc sa mearga pe un stil de viata vegan si se intreaba ce inseamna un mod de viata si de nutritie echilibrat, recomand o alimentatie bazata pe multe fructe si legume pline de proteine si vitamine care sa suplimentee lipsa altor nutrienti importanti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *