Creierul barbatilor si al femeilor nu este atat de diferit

Intr-adevar, barbatii si femeile sunt foarte diferiti, dar cu toate acestea, exista un studiu care pare a contrazice acest lucru.

Pentru a verifica care sunt diferentele dintre creierele femeilor si al barbatilor, oamenii de stiinta de la Universitatea Tel Aviv din Israel, condusi de catre psihobiologul Daphna Joel, au analizat scanarile cerebrale a peste 1400 de participanti la un studiu, voluntari ce aveau varste cuprinse intre 13 si 85 de ani.

Ei bine, scopul studiului era acela de a verifica daca intr-adevar exista o diferenta intre creierul barbatilor si cel al femeilor, specialistii examinand aproximativ toate caracteristicile creierului: de la cantitatea de materie alba si cenusie, pana la alte aspecte, cum ar fi conexiunile ce se stabilesc la nivelul creierului.

In acest sens, oamenii de stiinta au descoperit ca exista unele aspecte care sunt mai caracteristice barbatilor, existand lucruri care definesc numai lucruri ale creierului feminin. Cu toate ca au descoperit o serie de diferente, oamenii de stiinta au sustinut ca acestea tin, mai degraba, de aspectul individual. Creierul este unic, dar chiar si asa, specialistii au reusit sa descopere ca exista intre 0 si 8% persoane ce detin un creier „exclusiv” feminin sau masculin, majoritatea participantilor inregistrandu-se undeva la mijloc. Chiar daca echipa de cercetatori s-a axat pe structura creierului si nu pe functiile acestuia, acestia au descoperit ca exista unele mici diferentieri care apar in urma spatiului in care un individ traieste, a educatiei sau a culturii.

Barbatii si femeile nu sunt atat de diferiti

„Separam fetele de baieti, femeile de barbati tot timpul. Iar acest lucru este gresit din cauza ca, din punct de vedere stiintific- nu suntem chiar atat de diferiti”- sustine autoarea studiului. Cu ajutorul acestui studiu, oamenii de stiinta isi doresc sa scoata in evidenta faptul ca nu exista nicio diferenta intre genuri, asa ca nu ar trebui sa existe diferentiere in ceea ce priveste cariera sau alte aptitudini. In fond, se pare ca femeile nu sunt de pe Venus si barbatii de pe Marte…

Comentariile sunt închise.