Legumele si fructele sunt alimente ce ne pot detoxifia corpul. Mai mult decat atat, ele au o multime de efecte benefice in viata de zi cu zi. Astazi invatam cum dupa culoarea fructelor si a legumelor putem afla ce efecte au asupra organismului nostru.
Daca ai probleme cu inima, vrei sa-ti inbunatatesti vederea sau sa-ti intaresti sistemul imunitar, culoarea galbena este solutia. Se spune chiar ca pana si purtatul hainelor galbene ajuta intr-o oarecare masura la inbunatatirea claritatii mentale.
Fructele si legumele de culoare galbena sunt cunoscute drept cele mai bune remedii din natura pentru afectiunile cel mai des intalnite. In aceasta categorie intra gutuile, porumbul, dovleceii, ananasul, bananele si chiar si lamaile. In cazul lor, bioflavonoizii, pigmenti care actioneaza mai ales pe post de antioxidanti, sunt cei care dau culoarea fructelor si legumelor.
Un alt efect important este acela ca fructele si legumele de culoare galbena mentin densitatea osoasa, sunt capabile sa accelereze procesul de vindecare al ranilor si nu in ultimul rand, mentin pielea sanatoasa.
Fructele si legumele galbene sunt totusi cunoscute cel mai bine pentru alt efect pozitiv asupra organismului omului si anume pentru efectul detoxifiant. Acest lucru presupune inbunatatirea sucurilor digestive care au rolul de a descompune grasimea din alimente.
Fructele si legumele de culoare galbena sunt nelipsite din cele mai cunoscute diete naturale de slabire. Colorantii naturali in cazul lor contin vitamina C si au efect antitumoral. Vitamina C in acest sens este capabila sa ajute la reducerea inflamatiilor.
Sunt sigur ca multe din informatiile de mai sus nu le stiai, la fel cum nici eu nu le stiam. Fructele si legumele naturale, lasand la o parte culoarea lor, au fost mereu printre cele mai bune alimente pentru oameni si nu numai.
Nu exista inca fructe sau legume care sa nu aiba macar un mic efect pozitiv asupra organismului si care sa nu inbunatateasca ceva in viata noastra.