Cum ai gandi daca ai fi mai bogat

Privind la cei care au o stare financiara mai buna iti dai seama ca tu esti diferit si prin prisma modului in care gandesti. Poate ca si resursele financiare sunt cele care te schimba insa cert este ca discrepanta intre clasele sociale este greu de trecut cu vederea.

Daca ai fi mai bogat ai gandi si tu ca este o calitate sa fi egoist. Nu ajungi atat de sus oricum asa ca puterile tale din toate punctele de vedere de a fi ajuns in acest punct sunt straduinta rasplatita. Deci de ce sa nu fii egoist? Cat de cat!

Ai crede ca nu tine de noroc sa stii sa faci ceva sau sa reusesti intr-o afacere ci de o gandire buna. Un om sarac va spune mereu ca asteapta sa castige la loto sau ceva o minune sa se infaptuiasca sa aiba si el bani mai multi. Un om bogat crede ca ceea ce i se intampla este rezultatul gandirii sale, alegerile pe care le-a facut fiind acum realitatea. Deci ei nu asteapta noroc ci il fac asa cum considera.

Un om mai sarac sau modest asteapta un rezultat imediat cand vine vorba de actiunea muncii. Cu alte cuvinte considera ca trebuie sa astepte banii urmatori, un alt salariu. Pe partea cealalta, oamenii mai instariti gandesc  pe termen lung. Spre exemplu celebrul Donald Trump a ajuns la un moment dat sa aiba datorii de peste 9 miliarde insa  in urma unor alegeri bune a ajuns sa isi dubleze averea.

Daca saracia este sursa tuturor relelor atunci ar insemna sa blamam pe cei modesti. Poate ca saracia te condamna la limite insa in egala masura cei in cauza cred ca prea multi bani inseamna sa fii om rau caci banul este ochiul dracului.

Va fi mereu o diferenta intre aceste doua categorii, asta este cert!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *