Cum combati astenia de toamna in cazul copiilor

Daca in perioada de trecere de la sezonul cald la cel rece simtim oarece schimbari nu este de mirare. Astenia de toamna este destul de frecventa si mai ales in cazul copiilor. Ce pare si mai curios este ca „ataca” mai ales la clasa celor care locuiesc in zona urbana. Ai putea crede ca este atipic insa are legatura si cu acest fapt.

Ce poti face sa combati acest lucru mai ales cand vine vorba de copii. Chiar si cei mici pot fi predispusi sa sufere de o forma mai mult sau mai putin severa de astenie. Ca si in cazul adultilor au nevoie de anumite lucruri si activitati insa tot adultii trebuie sa se preocupe de acest fapt. Iata ce poti sa faci:

  1. Alimentatia joaca un rol important asa ca este de preferat sa se evite spre exemplu mancarea grasa. Mizeaza mai mult pe fructe si legume si pe aport de vitamine.
  2. Nu uita de sport. Ai nevoie de sport si pentru o dezvoltare armonioasa a copilului insa mai mult decat atat tine si de starea acestuia. Stiai ca in urma efortului fizic suntem mai fericiti? Se pare ca sportul ajuta la secretia si echilibrarea de endorfine, cele responsabile cu starea de bine.
  3. Miscare, aer, timp liber. Poate ca este si un bun moment sa te axezi pe partea creativa de asemenea. Desi vremea nu mai este atat de prietenoasa si poate ca nu este placut sa te plimbi prin ploaie totusi iesirile in aer liber sunt indicate. Asadar, cauta jocuri atractive, nu uita de plimbarile prin parc.
  4. O viata sanatoasa se completeaza cu orele de somn respectate. Asa ca daca intervin stari nervoase sau orice alt motiv pentru care noptile nu mai sunt la fel trebuie sa se compenseze cu somnul de dupa masa. In orice caz se necesita un program de somn complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *