Cum iti strici ziua

Inceput de zi. Ti se pare ca trebuie sa fie o zi buna si ce-i drept prin ceea ce faci ai sanse sa o transformi in ceva special. Insa chiar si cea mai banala zi se poate dovedi a fi una in care starea ta nu este una asa cum iti doresti. De vina este nu numai lipsa unei cesti de cafea insa multiple alte greseli pe care le faci.

Cu totii avem dimineti grele insa tocmai inceputul de zi poate dicta se pare cum te vei simti ulterior. Asadar tine cont de:

  1. Inceput usor abrubt. Nu degeaba se spune a pune alarma sa sune mai repede decat trebuie iti ofera si garantia de a sti ca mai ai timp de stat. Asta pentru ca asa cum spun cercetatorii se pare ca a avea un timp mai incet la inceput de zi iti garanteaza starea de bine. Si concret daca te trezesti brusc din pat ai sanse sa iti afectezi muschii caci in lipsa de miscare corpul este ca si inert.
  2. Nu ai timp de cafea. Poate ca nu este vorba de cafeaua in sine ci de timpul pentru tine cand iti rezervi acele cateva clipe de ragaz in care sa te simti bine.
  3. Nu te expui luminii naturale. Lasa lumina si aerul proaspat sa invadeze casa dupa ce te trezesti si pana sa pleci de acasa. Studiile arata ca cei care se expun luminii naturale au un ritm mai bun si un ceas biologic pe masura.
  4. Amanarea alarmei nu este nici ea cea mai buna metoda si asta pentru ca somnul intrerupt este cel care iti afecteaza starea si astfel te vei trezi parca mai obosit ca inainte.

Si ca un mic truc pentru ca mintea umana este atat de complexa se pare asa ca daca iti induci starea de bine cand te trezesti ajungi sa ai instant o stare de bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *