Cum ne alegem partenerii de viata

Se spune ca „nu poti sa iti alegi parintii insa poti sa iti alegi prietenii”. La fel se intampla si cand vine vorba de partenerii de viata. Esti singur raspunzator de ceea ce vei alege si desi a fi dezamagit in viata nu este o raritate in randul oamenilor vei incerca iar si iar. Care ar mai fi scopul vietii daca nu ai cu cine sa impartasesti toate?

Un studiu realizat in acest sens spune ca avem nevoie de nu mai mult de 5 minute pentru a ne alege un partener. Cu tinta catre intalnirile pe banda rulanta, „speed dating” desi pare ciudat aceasta metoda se pare ca da si roade. Practic intr-un lung sir de persoane de sex opus ce ti se prezinta in putinele minute pe care le ai la dispozitie poti sa iti dai seama daca persoana din fata ta ti se potriveste sau nu.

Criteriile pe care se bazeaza acesta metoda sunt complexe. Va conta desigur prima impresie, modul in care se prezinta. Si pentru ca totul se intampla atat de rapid conversatia este baza la care se adauga modul de expresie, pana la ultimul gest pe care il face. Pana la urma ne confruntam cu aceste situatii si cand nu este vorba de speed dating. Te lasi atras de o imagine insa in momentul in care vorbeste iti dai seama ca este doar o „fatada” si reversul situatiei este si el posibil.

Cercetarile in acest caz merg si mai departe de atat. Astfel ca se pare femeile au mai putine sanse de a-si gasi un partener astfel pentru ca sunt mult mai selective. Desi parerile sunt diferite in randul celor chestionati s-a ajuns la concluzia ca in cazul discutiilor care au avut ca si punct de interes personalitatea femeii au fost cele mai apreciate si mai cu seama cele mai „bogate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *