Cum ne influenteaza religia

Sfantul Bartolomeu a fost unul din cei doisprezece apostoli ai lui Iisus Hristos. Dupa moartea lui Hristos, acesta a calatorit destul de departe, catre India, predicand Evanghelia. La curtea regelui Polimius din Armenia ar fi savarsit minuni si tot acolo ar fi fost omorat in mod crud, fiind jupuit de viu dupa care a fost crucificat cu capul in jos pe o cruce. In prezent, Sfantul Bartolomeu este invocat de cei care se ocupa cu piei si piele. In arta, acesta este reprezentat ca un barbat care isi tine pielea in mana. Cu toate aceste intamplari biblice si vieti ale martirilor ce s-au sacrificat pentru crestinism, nici nu este de mirare cate secte s-au mai creat si cate deviatii de la credinta originala au aparut de-a lungul timpului.

Unii sunt de parere ca exista mai multi Dumnezei, in timp ce altii sunt de parere ca exista numai unul, insa cu toate acestea exista oameni care nu cred ca exista niciun Dumnezeu. Altii sunt de parere ca nu exista niciun adevar definitiv intr-un fel sau altul al acestei lumi. Cu toate acestea, de-a lungul istoriei, oamenii au incercat sa isi invarta capul in jurul valorii asupra cine este Dumnezeu, iar unele raspunsuri sunt complet surprinzatoare. Ce putem invata din  Biblie si ce ne spune aceasta? Uite cateva dintre aceste pilde:

  • De se vor bate doi oameni si vor lovi o femeie insarcinata si aceasta va lepada copilul sau fara alta vatamare, sa se supuna cel vinovat la despagubirea ce o va cere barbatul acelei femei si el va trebui sa plateasca potrivit cu hotararea judecatorilor. Iar de va fi si alta vatamare, atunci sa plateasca suflet pentru suflet,
  • Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mana pentru mana, picior pentru picior,
  • Arsura pentru arsura, rana pentru rana, vanataie pentru vanataie.
  • Cei care interpreteaza „avortul spontan” sustin ca, copilul nenascut nu are acelasi status al vietii asemeni femeii care a fost insarcinata. Daca copilul moare ca si rezultat al pierderii sarcinii, atunci femeia este cea pedepsita. Daca femeia este cea care moare in urma nasterii, atunci inseamna ca barbatul a comis o infractiune capitala care se pedepseste cu moartea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *