Cum sa cheltui mai putin in vacante

Intreaba pe oricine ce vise are – marea majoritate va include in lista personala, mai redusa sau mai extinsa, calatoriile. O calatorie in jurul lumii poate fi dorinta de viata a multora, insa exista si persoane care calatoresc destul de des. Lipsa banilor este una din barierele ce impiedica pe multi sa isi duca la indeplinire visul de a merge in vacante si calatorii de neuitat. Costurile pot fi insa reduse cu ajutorul a catorva sfaturi simple enumerate in continuare.

In cazul in care se calatoreste cu avionul, pentru a economisi la pretul biletelor se poate opta pentru un early booking – o rezervare a biletelor facuta chiar cu cateva luni inainte. Sunt persoane care isi planifica vacanta ori concediul din vara inca din perioada iernii, facand rezervari la avion exact din acest motiv: preturi mai mici. La fel sta situatia si in cazul transporturilor cu alte vehicule – de obicei o rezervare facuta din timp este mai ieftina.

Al doilea aspect ce trebuie avut in vedere in concediu este locul unde vei fi cazat si facilitatile oferite. Cu cat cazarea este mai apropiata de zona centrala a orasului, cu atat si cheltuiala cu inchirierea va fi mai mare. Alte facilitati precum piscina, sauna, centre spa, sali de conferinta, mese incluse sau altele adauga de asemenea la pret, astfel atentie si la conditii.

Uneori se cauta doar cazare – multi turisti fac asta bazandu-se pe o rezervare facuta din timp, dar si pe magazinele si restaurantele locale unde poate fi gasita si mancare mai ieftina. Se economisesc in acest fel destul de multi bani, poti intreba chiar prieteni sau cunostinte care au mai fost in locul in care vei merge si tu, pentru indrumare spre restaurantele unde se mananca bine si nu foarte scump.

In ceea ce priveste obiectivele turistice de vizitat, nu prea ai cum sa economisesti la biletele de intrare decat daca esti varstnic, copil sau student. Tinand insa cont de recomandarile anterioare vei reusi sa ai vacanta la care ai visat la preturi mai mici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *