Cum sa faci timpul liber productiv

Fiecare student, angajat sau business man gasesti putin timp liber in fiecare zi. In cele mai multe cazuri iti petreci timpul liber alaturi de prieteni si familie ceea ce e bine. Pot alege sa te joci, sa citesti sau sa-ti umpli timpul cu alte hobby-uri si interese. Iata cum poti sa-ti faci timpul liber mai productiv.

1. Fa bani

Cel mai productiv mod de a-ti utiliza timpul liber este sa iti folosesti hobby-ul si interesele pentru a castiga bani.

2. Fa curatenie

Incepe prin a-ti reorganiza biblioteca, mergi mai apoi la curatenie in camera de studiu, fa curatenie in curte, pune hainele la spalat etc. Acest lucru nu numai ca te va ajuta sa pastrezi curatenia ci iti va oferi o oportunitate pentru a face exercitiu fizic.

3. Revizuieste-ti materialele favorite de studiu

Pastreaza intr-o sectiune toate materialele favorite, articole, reviste, ziare, carti. Oricand calatoresti sau ai timp liber citeste-le pentru a-ti reimprospata cunostintele din domeniile pe care le agreezi.

4. Planuieste-ti si stabileste-ti scopurile

Cand ai putin timp liber si mintea ta e relaxata, gandeste-te la ce vrei sa faci in viitorul apropiat si stabileste-ti niste puncte de atins. Nu trebuie sa fie doar din punct de vedere profesional.

5. Revizuie-ti mail-ul

Foloseste-te de timpul liber pentru a curata mail-ul, pentru a scapa de toate mail-urile inutile si pentru a le citi pe toate cele ramase necitite.

6. Suna-ti vechii prieteni

De multe ori vrei sa vorbesti cu vechi prieteni insa amani pentru ca esti prea ocupat. In timpul liber pot sa-ti suni vechii prieteni sa vezi ce mai fac.

7. Mentine-te sanatos

Locul de munca ar putea sa te tina foarte ocupat insa asta nu inseamna ca trebuie sa iti ignori sanatatea. Asadar, este important sa faci zilnic exercitii fizice pentru a-ti mentine starea de sanatate. Poti sa alergi, sa faci fitness, sa mergi la sala etc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *