Cum sa folosesti lavanda

Cu mirosul sau placut, aromat, lavanda este una din plantele pe care sa te bazezi pentru aromaterapie si nu numai. Poate ca ai subestimat ce inseamna puterea calmanta a acestia asa ca descopera cateva modalitati prin care poti sa folosesti lavanda pentru puterea sa benefica.

  1. Deodorant natural. Ai nevoie sa neutralizezi mirosurile neplacute astfel ca intr-o combinatie cu uleiul de lavanda bicarbonatul te va ajuta sa iti creezi propria reteta de deodorant.
  2. Uleiul de lavanda te poate relaxa si mai mult decat atat acesta se adauga intre rufe pentru un parfum natural si care sa reziste. Poti chiar sa adaugi si la spalare pentru ca mirosul sau sa fie cu mult mai mult absorbit in haine.
  3. Actioneaza ca si efect terapeutic in aromaterapie. Te poti masa cu putin ulei de lavanda, te poti relaxa purtand in permanenta parfumul de lavanda la incheieturi si nu in cele din urma poti adauga chiar si cateva picaturi de ulei de lavanda pe perna pe care dormi pentru un somn mai linistit.
  4. Ingredientul din retete pentru diverse sortimente de prajituri si nu numai, levantica va adauga un gust aparte cu care sa tge delectezi.
  5. Pastreaza levantica in forma sa naturala in casa, sub forma de buchet, pentru a improspata aerul. Pentru ca spre deosebire de alte parfumuri, deodorante de interior care au tot felul de combinatii chimice si sintetice levantica castiga teren. Chiar si uscata aceasta poate fi considerata partea estetica in orice decor.
  6. Levantica are si proprietati anti-inflamatoare astfel ca te poti masa usor pe incheieturi sau pe gambe cand ai stari de oboseala si chiar si dureri. Efectul sau este unul revigorant si de improspatare.

Nu in cele din urma tine cont ca poti sa te relaxezi la propriu cu levantica cand o vei adauga in baie spre exemplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *