Cum sa instalezi fonturi

Fonturile ofera unicitate unui document, unei prezentari, unei imagini sau unei pagini web. Iti permit sa iti exprimi creativitatea si stilul. Astfel, de ce ar trebui sa te limitezi la fonturile care sunt instalate pe computer-ul tau? Transforma-ti munca in ceva unic instaland fonturi care se potrivesc cu personalitatea sau cu tipul documentului pe care il creezi.

1. Gaseste anumite fonturi

Poti gasi fonturi gratuite sau de cumparat, pe diferite site-uri online. Sunt o multime de site-uri care ofera fonturi gratuite, open source care nu necesita inregistrare sau programe suplimentare. Unele din cele mai populare sunt dafont, Google Fonts, Font Squirreel, 1001 Fonts si fonts.com.

2. Descarca fontul pe care il doresti

Asigura-te ca descarci dintr-o locatie de incredere pentru ca fonturile pot avea usor integrati diversi virusi. Cele mai multe fonturi vor fi descarcate in format arhiva zip. Salveaza fisierele intr-un loc pe computer pentru a le gasi usor (ex. desktop).

3. Extrage fisierul font

Fisierul zip ar trebui sa contina un singur fisier font care poate fi instalat pe computer. In mod normal, formatele sunt .ttf, .ttc, .otf.

4. Deschide C:\Windows\Fonts

Folosind Windows Explorer navigheaza la folderul Fonts din Windows. Ar trebui sa vezi o lista cu fonturile deja instalate.

5. Trage noul fisier font in folderul Fonts

Foloseste functia drag and drop pentru a muta fisierul font descarcat si dezarhivat in folderul Font. Asta va instala automat fontul in PC. Va fi disponibil in orice program care foloseste fonturi. Poti de asemenea sa instalezi fonturi dand dublu click pe un anume font. Instalarea va incepe automat.

In Mac OS, fonturile se instaleaza la fel prin descarcare, dezarhivare si dublu click pe fisierul font. La final, vei avea un preview intr-o imagine cu noul font instalat. Tu ce fonturi folosesti cel mai des? Eu personal, in documente folosesc Arial si Times New Roman iar in prezentari, prefer de multe ori Comic Sans.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *