Cum sa respecti membrii familiei

Respectul se extinde de multe ori si in cazul strainilor cu care esti politicos. De multe ori, respectul nu este aratat si in cazul unei familii. Sa fii respectuos in familie iti defineste un caracter puternic.

1. Fii politico si acasa. Daca politetea de baza e buna in societate, e la fel de buna si acasa. Adu-ti aminte sa spui te rog si multumesc, buna si la revedere, buna dimineata si noapte buna. Aceste sunt reguli de baza si trebuie sa fie folosite in societate si in familie in aceeasi masura.

2. Apara-ti familia. Nu e nevoie sa te plangi altora de problemele familiei tale. Ai grija ca atunci cand esti in public „sa nu dai din casa”. Oricand te confrunti cu critici, apara-ti familia. La urma urmei, problemele lor se reflecta si asupra ta.

3. Lasa-le loc. De multe ori, respectul inseamna si sa lasi loc familiei tale sa faca ce doreste. De exemplu, nu contesta prietenul surorii, chiar daca nu esti de acord cu el. Permite-i sa faca propriile alegeri. Sari peste partea cu „ti-am zis eu” in momentul in care ceva nu merge bine.

4. Mentine contactul. Nu trebuie sa fii deacord mereu cu membrii familiei tale pentru a le arata respect. Contrazii insa mentine contactul cu ei. Respecta opiniile membrilor familiei tale, chiar daca nu esti deacord cu ei. Chiar daca iti spui punctul de vedere, e bine sa nu intri in argumentari taiose.

Este foarte important sa mentii contactul cu familia ta si sa fii mereu in stransa legatura cu ei. Chiar daca nu esti deacord cu ei, respecta-i. Chiar daca fac ceva rau, apara-i.  Sunt familia ta si toata viata ta, doar ei sunt cei in care poti avea cea mai mare incredere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *