Cum si de ce sa dezactivezi update-urile automate pe site-urile cu WordPress

Daca aveti un site pe care aveti instalat ca platforma CMS wordpress-ul, aflati ca de la versiunea WordPress 3.7 au fost introduse modificari importante. Pe langa update-urile pe partea de securitate, a mai fost facut ao modificare ce presupune realizarea automata a urmatoarelor update-uri. Este vorba insa de update-urile minore de la WordPress 3.7 la WordPress 3.7.1 de exemplu, nu de cele majore cum ar fi de la WordPress 3.7.1 la WordPress 3.8.

Cu toate acestea, multi utilizatori s-ar putea gasi afectati de aceasta modificare. In acest articol vom oferi metoda ideala de a scoate aceasta optiune de actualizare automata a cms-ului WordPress.

Care sunt motivele pentru care ai vrea sa dezactivezi actualizarile automate intr-un site cu WordPress?

E stiut faptul ca in cazul platformei de blogging ce folosesti acelasi CMS, update-urile s-au realizat mereu automat. Ei bine, odata cu versiunea WordPress 3.7 pentru site-urile independente, a fost introdus un updater automat. Multi nu sunt prea incantati de acest lucru intrucat update-urile automate le pot crea diverse probleme.

De exemplu, multe persoane, webmasteri, aleg sa-si customizeze singuri si foarte mult platforma wordpress. Astfel, la un potential update automat, wordpress-ul nou ar putea sa le creeze diverse probleme, sa le dea site-ul peste cap.

Deasemenea, sunt utilizatori care ruleaza wordpress pe site-urile unor prieteni/clienti si au propriile moduri de a realiza update-urile la noile versiuni. Nu in cele din urma, sunt utilizatorii care pur si simplu vor sa aiba control total asupra schimbarilor pe care le intreprind la site-urile lor. Nu uitati insa ca veti fi in continuare notificati la aparitia noilor update-uri, chiar daca dezactivati update-urile automate.

Cum dezactivez wordpress automatic updater?

Ei bine, simplu e prea mult spus. Doar mergi la fisierul wp-config.php unde adaugi urmatoarea linie de cod.

define( 'WP_AUTO_UPDATE_CORE', false );

Ai terminat. De acum wordpress nu isi va mai face update-uri in mod automat la noile versiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *