De ce e mai buna faina fara gluten si ce impact are asupra sanatatii. Mai multe poti vedea aici

diferite tipuri de paine din faina fara gluten biocorner

Tot mai mult, in ultimii ani, dieta fara gluten a devenit din ce in ce mai populara in intreaga lume. Faina fara gluten, care exista in atat de multe sortimente, este baza acestei alimentatii. A devenit un ingredient cheie in dietele sanatoase, mai ales ale celor care nu au voie sa consume alimente cu gluten. Insa, acest tip de faina nu este bun doar din punctul acesta de vedere. Mai multe poti vedea aici, in articolul de mai jos, despre beneficiile fainii organice, fara gluten.

Ce este faina fara gluten?

Glutenul este o proteina regasita in cereale precum grau, orz si secara. Pe partea cealalta, sortimentele de produse fara gluten sunt obtinute din faina cu alte ingrediente fata de cele enumerate anterior.

Poate fi vorba de orez, ovaz, naut, porumb sau quinoa. Aceste tipuri de faina sunt alternative sanatoase, mai ales pentru cei cu boala celiaca si cu intoleranta la gluten, de vreme ce nu contin acest compus.

Mai multe poti vedea aici despre beneficiile de sanatate pe care le ofera tipurile de faina fara gluten

  • Alternativa sanatoasa pentru cei cu boala celiaca

Boala celiaca este acea afectiune autoimuna care se manifesta destul de urat. Sistemul imunitar are o reactie severa la glutenul din alimentele care il contin. Atunci cand persoanele afectate de boala consuma aceasta proteina, apar daune cauzate intestinului subtire. De aceea, pentru aceasta categorie de oameni este vitala dieta fara gluten, cu alternative sanatoase.

  • Intoleranta la gluten sau sensibilitate la aceasta proteina

Alimentele organice fara gluten sunt recomandate si pentru cei care au doar sensibilitate sau intoleranta la acest ingredient. Daca aceasta categorie de persoane consuma gluten se poate sa aiba de-a face cu probleme digestive destul de neplacute. In acest caz este indicat sa se consume faina fara gluten, precum cea de ovaz de pe site-ul biocorner.ro.

  • Sanatate mai buna a sistemului digestiv

Varietatile de alimente fara gluten au, de regula, un continut mai ridicat de fibre. Fibrele contribuie la functionarea adecvata a sistemului digestiv si sprijina sanatatea intestinala. Stiai ca faina de migdale si cea de naut sunt cunoscute in special pentru continutul lor mare de fibre? Acesta este un avantaj major pentru cei care au de-a face cu probleme digestive.

  • Reglarea zaharului din sange

Sortimentele de faina organice, fara gluten, prezinta un indice glicemic mai scazut decat in cazul fainii obisnuite, de grau. Produsele fara gluten pot fi o optiune foarte buna pentru diabetici sau pentru cei care doresc sa-si mentina nivelurile de zahar din sange sub control. Faina de quinoa este indeosebi potrivita in acest scop.

  • Diversitate de nutrienti

Varietatile de faina fara gluten iti permit sa adaugi nutrienti diferiti dietei tale alimentare. Mai multe poti vedea aici despre faina de ovaz, organica, de la BioCorner. Unele sortimente de faina buna contin grasimi sanatoase si proteine, in timp ce altele au in componenta cantitati mari de aminoacizi.

Stiai ca iti poti creste diversitatea regimului alimentar introducand diferite tipuri de faina fara gluten?

Poti adopta diversele sortimente de faina fara aceasta proteina in bucataria ta intr-un mod simplu, deoarece le vei putea pune la treaba in variate retete sanatoase. Poti face clatite, prajituri, aluat de pizza, paine proaspata sau briose sarate delicioase. Acum stii de unde sa cumperi, stii ce sa prepari si pentru ce sa alegi diferit. Care este decizia ta?

 

Contact:

0732115617

comenzi@biocorner.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *