De ce sa nu faci fotografii

Suntem obisnuiti sa profitam de orice moment din viata pentru a-l imortaliza si asta tinand cont de faptul ca ne dorim sa ne amintim de momente unice in viata noastra. La fiecare eveniment este absolut necesar sa te fotografiezi. Si totusi cercetatorii spun ca nu este tocmai indicat sa faci asta.

Tehnologia dauneaza grav sanatatii

Pe principiul ce-i prea mult strica cercetatorii au ajuns la concluzia ca cei care fac fotografii la diverse ocazii sunt cei care de altfel nu isi vor putea aduce aminte lucrurile asa cum au fost. Exista un fenomen numit „efect de deteriorare asociat fotografierii”, de ordin psihologic, menit sa ne afecteze de vreme ce prin incercarea de a imortaliza totul de fapt uitam mai repede ce s-a intamplat.

Explicatia este una simpla si anume legata de faptul ca in momentul de fotografiere creierul celui in cauza trebuie sa se focuseze pe actul in sine, lasand pe locul secund ce tine de amintire, de cadru. Se pare ca ulterior asta va insemna ca respectivul sa isi aduca aminte mai greu despre acele momente.

Poate de aceea avem mereu nevoie de fotografi profesionisti, care sa ne scuteasca de ideea de a ne opri din ceea ce traim si experimentam pentru a imortaliza totul cu ajutorul aparatului. Caci daca se ajunge la un grad de afectare a formarii amintirilor asta nu aduce decat un minus pentru fiecare in parte. Cum ar fi sa privesti fotografiile cu tine si sa nu poti sa iti aduci aminte de acele clipe? E ca si cand ai imbatrani peste noapte atat de mult incat nu mai ai amintiri.

Desi cercetatorii cred ca se aplica in orice caz nu aceeasi influenta o are situatia cand vine vorba de obiecte pe care le fotografiem pentru a ne ramane in amintire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *