De ce sa nu investesti in relatii de tanar

Una din marile greseli ale adolescentilor, nu doar de astazi ci de mult timp este aceea ca inca de tineri, investesc prea mult in relatii. Astfel, intalnim de multe ori oameni care nu s-au realizat pentru ca s-au plafonat de tineri intr-o relatie, persoane care traiesc cu frustrari sau care ajung sa regrete pentru tot restul vietii ca s-au maritat/ insurat cu primul barbat/ prima femeie din viata lor. Astazi vorbim mai multe despre motivele pentru care nu ar trebui sa investesti in relatii de tanar.

In primul rand, haideti sa ne gandim putin al ce inseamna o relatie. Inseamna sa stai alaturi de o persoana si sa-i oferi ceva, nu neaparat bani cat afectiune,a tentie, ajutor in diverse situatii. Astfel, intr-o relatie intre doi adolescenti, intervine crearea unor calitati de prieten/ prietena.

Total gresit. In momentul in care esti adolescent, calitatile tale sunt cele de copil/ elev/ adolescent/ amic si la astea ar trebui sa te rezumi in mare parte. Calitatea de prieten/ prietena implica putin mai mult decat toate restul si in loc sa te bucuri de adolescenta, ai grija altcuiva, mai presus de interesele tale.

Bineinteles, cand esti tanar nu iti dai seama neaparat de aceste aspecte insa tine minte cateva lucruri importante. Cat esti tanar, trebuie sa saruti nu o singura persoana ci zeci. Altfel, vei rata multe. Cand esti tanar, trebuie sa ai prieteni, sa iesi cu ei, sa te distrezi si sa-ti faci de cap. Nu sa ai griji ca si cum ai fi un familist pentru ca eventual, asta vei face pentru tot restul vietii.

Ideea de baza este ca prieten/ prietena poti avea mai incolo insa prieteni multi si oportunitati ca in adolescenta nu vei mai avea intrucat in curand, grija banilor va inlocui toate aceste momente si placeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *