De ce tinerii nu au nevoie de telefoane scumpe

Din ce in ce mai des, intalnesc o moda in crestere printre tineri: telefoane cat o tableta, scumpe de iti ajunge sa iti cumperi un laptop. Personal, inca sunt de parere ca aceste dispozitive se merita cumparate doar de catre persoanele care fie au suficienti bani, fie au nevoie de ele avand in vedere natura muncii lor. IN rest, cred ca marea majoritatea a tinerilor in special, nu are nici un fel de nevoie de un astfel de dispozitiv si asta din mai multe motive.

Mananca timp

In momentul in care nu iti cumperi un astfel de dispozitiv pentru ca te obliga natura muncii ci o faci doar pentru a fi in trend cu toata lumea, vei observa la un moment dat cat de mult timp mananca. Smartphone-urile, pe langa utilitatea si numarul imens de aplicatii utile pe care le ofera, ofera si o cantitate imensa de divertisment. Astfel, daca nu ai nici o treaba speciala de facut cu un smartphone, cel mai probabil te vei indrepta spre aceasta arie a divertismentului si vei pierde foarte mult timp. Selfie-uri, Facebook, Instagram, Wazzup, cel mai probabil nu ai nevoie de ele in fiecare minut insa daca le ai la indemana, le vei folosi in fiecare minut.

O investitie fara justificare

Cei mai multi nu au bani sa-si cumpere pe loc un astfel de dispozitiv. Astfel, metode ca apelatul la parinti cu cerinte ca: „vreau Galaxy S5 de craciun” sau cumpararea in rate, la abonament, sunt printre cele mai intalnite. Hai sa iti spun ceva: la varta asta, cu 2000 de Ron ai o multime de posibilitati. Poate in curand faci 18 ani. Mai bine pune-i deoparte si i-ati carnetul de sofer. Se va dovedi la un moment dat mult mai util.

In plus, la varsta asta ai cel mai mult timp pentru plimbari, iesiri, excursii si tabere. Chiar daca nu investesti in ceva la propri, mai bine faci asta decat sa dai 2000 de ron pe un smartphone, sa-l scapi o data pe beton si sa spui adio la un pumn de bani si potential la inca unul, daca doresti sa il repari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *