De ce trebuie sa iti faci majoratul

In curand una din surorile mele implineste ceea ce multi numim, „frumoasa varsta de 18 ani” si bineinteles, majoratul ei va fi unul pe cinste. Astazi vreau sa vorbesc despre cateva din motivele principale pentru care toti tinerii nu ar trebui sa rateze marcarea unuia din cel mai important punct atat fizic cat si psihologic din viata lor: trecerea de la copil la adult cu acte in regula.

Pentru multi, varsta de 18 ani inseamna diverse lucruri. Pentru unii inseamna in sfarsit faptul ca oricand nu mai vor sa depinda de parinti, o pot face fara frica ca vor fi culesi de pe undeva si adusi cu forta acasa. Pentru altii inseamna in sfarsit posibilitatea de a-si lua carnetul de sofer si de a conduce. Asta insemna insa din pacate, multe probleme intrucat tinerii sunt cunoscuti pentru spiritul lor aventurier si pentru belelele in care intra de foarte multe ori.

Pentru cei mai multi, varsta de 18 ani inseamna ceva, chiar daca numai un nou buletin. Pentru foarte multi inseamna responsabilitate si asta e foarte bine. De ce e bine sa-ti faci majoratul?

Majoratul inseamna asa cum am spus, trecerea importanta de la adolescent la om matur si odata cu aceasta trecere vin si responsabilitati. Trebuie sa marchezi aces eveniment pentru ca e o data in viata. Bineinteles, orice zi pana la urma e odata in viata insa ziua in care faci 18 ani e un pic mai importanta parca.

Trebuie sa o marchezi alaturi de familie si de prieteni. Trebuie sa o marchezi pentru ca iti vei aminti mereu, cu placere, de aceste clipe. Trebuie sa o marchezi pentru ca este si va ramane una din putinele ocazii in care inca poti sa mai fii o data copil si e lucru mare sa mai fii copil, oricat de mult ti-ai dori sa fii un adult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *