Medicii recomanda ca la o masa pe zi sa se consume moderat un pahar cu vin. Asta nu numai pentru pofta de mancare care uneori ti-o induci si nu numai pentru gustul sau divin. Este o mica doza de sanatate cand pentru organismul tau continutul vinului este un real ajutor.
De la imunitate si digestie consumul de vin este benefic pentru sanatate. Si printre altele se pare ca cercetatorii au descoperit si o corelatie a consumului de vin si depresia. Se pare ca cei care consuma un pahar de vin pe zi la varsta a treia nu sunt atat de predispusi la depresie fata de cei care desigur nu au in vedere nu astfel de obicei. In cifre concrete se arata ca cea dintai categorie are 32% mai multe sanse de a nu cunoaste efectele depresive in viata lor. Mai mult decat atat boabele de struguri contin resveratrol, cel care se arata demonstrativ benefic pentru sanatatea creierului, a functiilor acestuia. In combinatie cu o mica doza de alcool, ceea ce practic vinul inseamna rezulta beneficul.
Sa credem sau nu inseamna sa punem la indoiala un studiu ce a tinut 7 ani. In acest interval de timp se arata ca persoanele parte din cercetare au avut varsta cuprinsa intre 55 si 80 de ani astfel ca efectele consumului de vin, desigur in cantitate moderata, se observa la varsta a treia atunci cand este mult mai frecvent sa te imbolnavesti si organismul usor usor isi pierde din puterea de a lupta cu multe dintre acestea.
Concluzia cercetatorilor este ca un pahar de vin pe zi ajuta in timp in ceea ce priveste problemele coronariene si in starea pshica a riscului de a dezvolta o depresie. Vin rosu sau alb, rezumat la un maxim de 7 pahare pe saptamana este asadar o delectare insa si o maniera de a tine cont de santatea ta.