Depresia de sezon

Probabil ca ai mai auzit pana acum despre depresie si efectele sale. Insa depresia de sezon nu trebuie sa fie privita cu atat de mult scepticism; exista cu siguranta insa nu are sanse sa influenteze pe toata lumea si in plus, o data constientizata situatia vine si rezolvarea cand se ia atitudine.

Depresia de primavara

Se asociaza adesea cu acealsi tip de depresie ce vine in timpul toamnei, perioada asemanatoare in schimbarile climatice. Exista un grad mai mare de umiditate insa nu acest lucru este singurul care afecteaza. De ce se intampla asta? Pentru ca adesea oamenii se afla in zona lor de confort asa ca schimbarile nu le sunt favorabile si le imbratiseaza mai greu.

Simptomele sunt oarecum clasice si includ stari parca vegetative. Cu alte cuvinte efectiv nu ai chef de nimic si pe deasupra intervine si lenea. Ai dori parca sa stai efectiv si sa nu faci nimic. Incepi sa te izolezi, sa urmezi doar un curs oarecum necesar de genul mersului la serviciu insa nimic mai mult. Asadar, incepi sa fii singur si tot mai singur si sa nu mai ai apetit. Sa ii spunem ca intr-o zi proasta.

Predispozitia de a suferi de stari de acest gen intervine mai ales la cel labili din punct de vedere psihic, cei care nu reusesc sa aiba parte de un echilbru si cei care de regula sunt mai predispusi sa sufere din cauza stresului. Dar, totul se poate trata.

Un tratament adecvat impotriva depresiei fie ea si numai sezoniera tine de pastile insa antidepresivele sunt indicate numai pentru cazuri severe cand altceva nu da roade. De fapt ceea ce unii au nevoi este de o perioada in care sa se accentueze starea de bine. Fa sport, fa plimbari cat mai dese. Nu degeaba se recomanda iesirile in aer liber pentru cat de mult timp se poate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *